Ξεκινάει ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός SchoolLab

Ξεκινάει ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός SchoolLab


Κάθε μαθητής 10 έως 15 ετών (Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου) ή εκπαιδευτικός μπορεί να σχηματίσει την ομάδα του, να γυρίσει ένα βίντεο και να λάβει μέρος στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό SchoolLab.

Ξεκινάει ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός SchoolLab
Ο πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός SchoolLab, ξεκινά και κάθε μαθητής 10 έως 15 ετών (Ε' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου) ή εκπαιδευτικός μπορεί να σχηματίσει την ομάδα του, να γυρίσει ένα βίντεο και να λάβει μέρος.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science Communication (Scico), σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Το SchoolLab είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας και ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες δύο έως πέντε ατόμων και επιλέγουν ένα οποιοδήποτε επιστημονικό θέμα που τους ελκύει.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, πρέπει να ψάξουν και να μάθουν περισσότερα πάνω σε αυτό και να το παρουσιάσουν σε ένα βίντεο διάρκειας τριών έως πέντε λεπτών. Το βίντεο, που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό, ενώ ταυτόχρονα να επικοινωνεί το θέμα του με απλό και εύληπτο τρόπο. Οι μαθητές καθοδηγούνται από μία ομάδα συμβούλων (μεντόρων), ενώ τα καλύτερα βίντεο θα κερδίσουν βραβεία και πολλά δώρα.

Το SchoolLab στοχεύει να βοηθήσει τους μαθητές στην ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης μέσω καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, καθώς επίσης στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και δεξιοτήτων, ώστε να παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό τις ιδέες τους

Οι μέντορες είναι μια ομάδα από νέους ταλαντούχους επιστήμονες, όλοι φιναλίστ του Famelab, του διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο σε περισσότερες από 20 χώρες.

Οι μαθητές θα πρέπει να αναρτήσουν το τελικό τους βίντεο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέχρι και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. Στη συνέχεια, οι παρουσιάσεις των μαθητών θα κριθούν από μια επιτροπή ειδικών, ενώ θα μπορούν να ψηφίζονται από τους ίδιους τους μαθητές από την Τρίτη 10 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Οι διακριθείσες ομάδες θα παρουσιάσουν το έργο τους σε εκδήλωση το Σάββατο 21 Μαρτίου στην «Τεχνόπολη», Πειραιώς 100.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης