Benedict Cumberbatch: Ζητά συγγνώμη επειδή έκανε λόγο για «έγχρωμους ηθοποιούς»

Benedict Cumberbatch: Ζητά συγγνώμη επειδή έκανε λόγο για «έγχρωμους ηθοποιούς»

Ο υποψήφιος με ΄Οσκαρ ηθοποιός είχε καλή πρόθεση, αλλά δεν εκφράστηκε σωστά!

Benedict Cumberbatch: Ζητά συγγνώμη επειδή έκανε λόγο για «έγχρωμους ηθοποιούς»
Η πρόθεση του Benedict Cumberbatch, να υποστηρίξει τους μαύρους ηθοποιούς στην Μ.Βρετανία, δεν φαίνεται ν΄αναγνωρίστηκε, επειδή χρησιμοποίησε τη λάθος λέξη στην έκφραση του.

Σε τηλεοπτική συζήτηση όπου συμμετείχε σε αμερικανικό κανάλι, ο υποψήφιος για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου ηθοποιός για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο «Παιχνίδι της Μίμησης», είπε ότι οι μαύροι ηθοποιοί στην Μ.Βρετανία έχουν λιγότερες ευκαιρίες για casting, συγκριτικά με τις Η.Π.Α. Ως εδώ καλά. Εκείνο όμως που σχολιάστηκε αρνητικά ήταν ότι τους αποκάλεσε «έγχρωμους» ηθοποιούς. «Νομίζω τα πράγματα είναι δύσκολα για τους έγχρωμους ηθοποιούς στην Μ.Βρετανία, πολλοί φίλοι μου έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες εδώ στην Αμερική, σε σχέση με την Μ.Βρετανά. Και αυτό πρέπει να αλλάξει», ήταν τα λόγια του ηθοποιού.

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά το φτωχό λεξιλόγιο του ηθοποιού, που τελικά τον εξέθεσε. Σε ανακοίνωση του ο Cumberbatch, ζήτησε συγγνώμη: «Είμαι συγκλονισμένος που προσέβαλλα κάποιους, χρησιμοποιώντας αυτή την απαρχαιωμένη ορολογία. Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου που υπήρξα τόσο ηλίθιος και γνωρίζω το κακό που έκανα».

Κλείσιμο
Ο Cumberbatch, στο «Παιχνίδι της Μίμησης» υποδύεται τον Alan Turing, τον Βρετανό μαθηματικό που κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, κατάφερε να «σπάσει» τον κώδικα της περίφημης μηχανής των Ναζί «Enigma» και να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα των Γερμανών,  βοηθώντας να κερδίσουν οι συμμαχικές δυνάμεις. Ο ιδιοφυής μαθηματικός ήταν ομοφυλόφιλος και το 1952, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές για «απρεπή συμπεριφορά», αφού τότε ήταν ποινικό αδίκημα. Ο μαθηματικός χρεώθηκε με την κατηγορία της σεξουαλικής διαστροφής. Δεν πρόσφερε καμία υπεράσπιση στον εαυτό του και τελικά καταδικάστηκε. Μετά από μια δίκη, του δόθηκε η επιλογή μεταξύ της φυλάκισης και μιας ορμονικής θεραπείας για τη μείωση της λίμπιντο. Υπέστη δηλαδή χημικό ευνουχισμό.

Ο Benedict Cumberbatch είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο σχετικά: « Υπάρχουν ακόμα  και σήμερα θεραπείες γιατροί και φάρμακα που χορηγούνται για να “θεραπεύσουν” τους ανθρώπους από την ομοφυλοφιλία κι αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό. Επίσης σοκάρομαι από το γεγονός ότι όποτε και όπου παρουσιάζονται κακουχίες ή σκληρές συνθήκες διαβίωσης, το εξιλαστήριο θύμα πάντα θα ανήκει σε μια μειονότητα. To ίδιο συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία και με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα μιας οικονομικής κρίσης και της ανάγκης των ανθρώπων για απαντήσεις. Εφ’ όσον άρχισε η επίκληση στο εθνικό φρόνημα και η αναμόχλευση εθνιστικών αισθημάτων, οι μειονότητες ήταν πιο εύκολο να θυματοποιηθούν πρώτες. Είναι τρομαχτικό!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης