Μπέζος, Φιλιππίδης και Κουρής μας λένε «Χρόνια πολλά» με μία selfie!

Μπέζος, Φιλιππίδης και Κουρής μας λένε «Χρόνια πολλά» με μία selfie!


Μπήκαμε στα καμαρίνια τους!

Μπέζος, Φιλιππίδης και Κουρής μας λένε «Χρόνια πολλά» με μία selfie!
Με μία selfie μας εύχονται «Χρόνια Πολλά» οι αγαπημένοι ηθοποιοί του κοινού, που φέτος θα κάνουν γιορτές επάνω στο θεατρικό σανίδι. Ο Γιάννης Μπέζος ενσαρκώνει τον απόστρατο στρατηγό Δεκαβάλλα- έναν ήρωα με παντόφλες- στο θέατρο «Βρετάνια», ο Πέτρος Φιλιππίδης τον παθιασμένο για εξουσία «Φον Δημητράκη» στη σκηνή του «Μουσούρη» και ο Νίκος Κουρής αναλαμβάνει να μορφώσει ένα χωριό «Ηλιθίων». Όλα αυτά τη στιγμή που η Βίκυ Σταυροπούλου λύνει και δένει ως η «Ντόλλυ η Προξενήτρα»...


Κλείσιμο
«Ένας ήρωας με παντόφλες» στο θέατρο Βρετάνια
Ο Γιάννης Μπέζος... φοράει τις παντόφλες του ήρωα Δεκαβάλλα, ενσαρκώνοντας στη σκηνή του θέατρου «Βρετάνια», τον ρόλο που ερμήνευσε μοναδικά στον κινηματογράφο, ο Βασίλης Λογοθετίδης, το 1958. Τον ρόλο της συζύγού του καλοκάγαθου στρατηγού, που στην ταινία είχε κρατήσει η Ιλία Λιβυκού, ερμηνεύει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Ο Γιάννης Μπέζος αναλαμβάνει με την διπλή ιδιότητα, του πρωταγωνιστή και του σκηνοθέτη, να μεταφέρει στη σκηνή ένα από τα καλύτερα έργα του συγγραφικού διδύμου, Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου, ένα έργο που εναλλάσει το αστείο με το πικρό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο απόστρατος στρατηγός Δεκαβάλλας, που ζει φτωχικά αλλά τίμια, με τη γυναίκα του και την κόρη του, δέχεται την επίσκεψη του εξαδέλφου του, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να αναγείρει τον ανδριάντα του, στην πλατεία μπροστά από το σπίτι του. Ο καλοκάγαθος «ήρωας» δε θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως η αιτία αυτής της
κίνησης, δεν είναι παρά μια κομπίνα, για να τσεπώσουν οι «επιτήδειοι» κάποια εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά.

«Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού», θα πει ο Γιάννης Μπέζος. «Στη βαθιά πίστη σε κάτι που ονομάζεται καθήκον. Ίσως η λέξη τρομάξει μερικούς. Μακάρι. Να μπει στη ζυγαριά με την κομπίνα και την ανηθικότητα. Τότε το αριστουργηματικό αυτό έργο θα τα έχει καταφέρει».

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Κανέλλος, Αμαλία Νίνου, Ντένια Στασινοπούλου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Δημήτρης Λιόλιος.

Ιnfo:
Eoρταστικό πρόγραμμα:
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Ώρα: 21.00.
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, Ώρα: 21.00
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, ΄Ωρα: 21.00
Σάββατο 3 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00.
Κυριακή 4 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00.
Τρίτη 6 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00

Τιμές: Α ΖΩΝΗ 22€, Β ΖΩΝΗ 20€

Θέατρο Βρετάνια: Πανεπιστημίου 7 Αθήνα, τηλ. 2103221579,  τηλ. ταμείου 2103221579

«Φον Δημητράκης» στο θέατρο «Μουσούρη»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης γίνεται ξανά ο «Φον Δημητράκης», επαναλαμβάνοντας για δεύτερη χρονιά, το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, στο θέατρο Μουσούρη. Το κορυφαίο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που γράφτηκε το 1946 μέσα στην περίοδο της κατοχής, είναι μια σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής,ο οποίος μέσα στην Κατοχή βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος όμως με τους Γερμανούς. Μέσα όμως στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες
τάσεις. Η οικογένειά του σε αντίθεση με εκείνον αποτελείται από πατριώτες, ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα, και αγωνιστής ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες στο βουνό πίσω από την πλάτη του. Ο
Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα, μέχρι που έρχεται η στιγμή να πάρει μία μεγάλη απόφαση…

Στη φετινή διανομή, τον ρόλο της Φωφώς στη θέση της Γιάννας Παπαγεωργίου, θα κρατά η ταλαντούχα, Αμαλία Αρσένη. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Αμαλία Αρσένη, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χρύσα Κλούβα, Χριστίνα Σπατιώτη, Θανάσης Ισιδώρου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Γαβαλά. Οι φωτισμοί του Λευτέροι Παυλόπουλου και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.

Info: Eoρταστικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Ώρα: 21.00.
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.15
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.15
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.15
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, Ώρα: 21.00
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, ΄Ωρα: 21.00
Σάββατο 3 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.15
Κυριακή 4 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.15
Τρίτη 6 Ιανουαρίου, Ώρα: 19.30

ΤΙΜΕΣ:Α ΖΩΝΗ 22€

Θέατρο Μουσούρη: Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3310936.

«Οι Ηλίθιοι» στο θέατρο «Αλίκη»

Ένα έργο για παιδιά...κάθε ηλικίας, οι «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλίκη». Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Φιλιππίδη, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ορφέας Παπαδόπουλος και Ελένη Ουζουνίδου μας μεταφέρουν δύο αιώνες πριν, στο χωριό που είχε πέσει η κατάρα του κόμη Γιουσέκεβιτς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ορφέας Παπαδόπουλος (Γιουσέκεβιτς) έχει ρίξει στους κατοίκους του χωριού την κατάρα να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι, θέλοντας έτσι να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή τον απαρνήθηκε η Σοφία Ζουμπρίτσκι εξαιτίας της αγραμματοσύνης του. Η κατάρα θα σπάσει μόνο αν μια απόγονος Ζουμπρίτσκι, παντρευτεί απόγονο Γιουσέκεβιτς.
Δάσκαλοι οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία στο χωριό, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να μορφώσουν τους κατοίκους και να λύσουν την κατάρα αλλά μάταια. Μέχρι που φθάνει στο χωριό ο νέος δάσκαλος, Λέων Τολτσίνσκι (Νίκος Κουρής), ο οποίος ερωτεύεται τη νεαρή απόγονο, Σοφία Ζουμπρίτσκι (Τζένη Θεωνά) και βάζει στόχο να τη μορφώσει σε μια μέρα. Διορία την οποία δίνει ο απόγονος των Γιουσέκεβιτς, Γκρέγκορ.

Ο δάσκαλος ξεπερνά όλα τα εμπόδια τα οποία βάζει ο κόμης, παντρεύεται τη Σοφία, η κατάρα λύνεται και οι κάτοικοι παύουν να είναι ηλίθιοι. Γίνονται σπουδαίοι επιστήμονες, δραστήριοι έμποροι, αλλά και διεφθαρμένοι δικαστές και νεόπλουτοι όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια κανονική κοινωνία...Μόνο ο δάσκαλος παραμένει ίδιος, γιατί έτσι είναι οι δάσκαλοι!

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκόρου. Η μουσική του Παναγιώτη Τσεβά και η κίνηση-χορογραφία των Ελπίδα Νίνου - Θανάση Γιαννακόπουλου.

Πρωταγωνιστούν:
Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Ουζουνίδου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ηλίας Λάτσης, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Info:Eoρταστικό πρόγραμμα:
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12.00
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12.00
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12.00
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12.00
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, Ώρα: 12.00
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ΄Ωρα: 12.00
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, Ώρα: 12.00
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, ΄Ωρα: 12.00
Σάββατο 3 Ιανουαρίου, Ώρα: 12.00
Κυριακή 4 Ιανουαρίου, Ώρα: 12.00
Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, Ώρα: 12.00
Τρίτη 6 Ιανουαρίου, Ώρα: 12.00

Τιμές: 12 ευρώ.

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, Τ. 210 3210021

«Ντόλλυ η Προξενήτρα» στο θέατρο Αλίκη


Μία παράσταση «γλυκιά και ανάλαφρη, σαν μαρέγκα» παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο θέατρο «Αλίκη», την «Ντόλλυ την Προξενήτρα» με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών. Η Βίκυ Σταυροπούλου στον ρόλο της Ντόλλυ αναλαμβάνει να βρει την ιδανική σύζυγο στον πλούσιο έμπορο Οράτιο Βαντεργκέλντερ, ρόλο που ενσαρκώνει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος είναι ένας δύστροπος, σπαγκοραμμένος, γκρινιάρης και αντιπαθητικός χήρος από χρόνια. Απρόσμενες καταστάσεις, ερωτικές ραδιουργίες που τις χειρίζεται με μαεστρία αυτή η τετραπέρατη προξενήτρα συνυπάρχουν σ’ έναν καταιγιστικό ρυθμό κωμικών καταστάσεων.

Στο ιδιόμορφο ερωτικό γαϊτανάκι που στήνεται, μπλέκονται οι δύο νέοι, μεροκαματιάρηδες υπάλληλοι του Οράτιου, η ανιψιά του που μαραζώνει γιατί θέλει να παντρευτεί τον ζωγράφο με τον οποίο είναι ερωτευμένη αλλά ο θείος της αντιδρά σ' αυτή τη σχέση, μια χήρα ιδιοκτήτρια καπελάδικου στη Νέα Υόρκη, την οποία υποδύεται η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Όλοι μαζί, στο αποκορύφωμα της φάρσας που ξετυλίγεται, θα βρουν καταφύγιο στο σπίτι μιας εκκεντρικής γεροντοκόρης (Ρένια Λουίζίδου) που έχει αυτοχρισθεί "προστάτιδα των ερωτευμένων

Παίζουν: Η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Ρένια Λουιζίδου, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, αλλά και η Ντάνη Γιαννακοπούλου, ο Χάρης Γρηγορόπουλος, ο Γιώργος Δεπάστας, η Νατάσσα Κοτσοβού, η Αλεξάνδρα Ούστα, ο Θοδωρής Ρωμανίδης, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Αχιλλέας Σκεύης και ο Γιώργος Ψυχογιός. Τα σκηνικά είναι της  Aθανασίας Σμαραγδή και τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη.

Ιnfo: Εoρταστικό πρόγραμμα
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, Ώρα: 21.00
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, Ώρα: 21.00
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, Ώρα: 21.00
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου, Ώρα: 21.00
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, ΄Ωρα: 18.00 και 21.00
Σάββατο 3 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Κυριακή 4 Ιανουαρίου, Ώρα: 18.00 και 21.00
Δευτέρα 5 Ιανουραίο, Ώρα: 21.00
Τρίτη 6 Ιανουαρίου: Ώρα: 18.00 και 21.00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, Τ. 210 3210021. Τιμή: Τετ -Παρ: 17 ευρώ. Σάββ.-Κυρ. 20 ευρώ. Σάββ. λαϊκή απογευματινή: 15 ευρώ (18.00)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης