Ο Κλιντ Ίστγουντ οδεύει για τα Όσκαρ με τον Ελεύθερο Σκοπευτή (American Sniper)

Ο Κλιντ Ίστγουντ οδεύει για τα Όσκαρ με τον Ελεύθερο Σκοπευτή (American Sniper)

Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Ιανουαρίου 2015 και ψιθυρίζεται ήδη για Όσκαρ – Δείτε το ελληνικό trailer

Ο Κλιντ Ίστγουντ οδεύει για τα Όσκαρ με τον Ελεύθερο Σκοπευτή (American Sniper)

Ο Κρις Κάιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ) είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στην στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του.

Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης, και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του “Θρύλου”. Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό τους στόχο. Την ίδια στιγμή δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας από την άλλη μεριά του κόσμου.

Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, να “μην αφήνει κανένα στρατιώτη πίσω”. Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας στη σύζυγο του (Σιένα Μίλερ) και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του.
Κλείσιμο

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ («Million Dollar Baby», «Gran Torino», «J Edgar»), ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» βασίζεται στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, του σκοπευτή που επισήμως σκότωσε 150 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ. Το βιβλίο αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, μένοντας για 18 εβδομάδες στην λίστα των bestseller των New York Times, 13 από αυτές στην κορυφή.



 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ
AMERICAN SNIPER
 
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης