Μουσείο αφιερωμένο στον Τόλκιν και την... Μέση Γη στην Ελβετία

Μουσείο αφιερωμένο στον Τόλκιν και την... Μέση Γη στην Ελβετία

Το μουσείο των Χόμπιτ, στο Τζένις της Ελβετίας, προσελκύει φαν του Τόλκιν, από όλο τον κόσμο

Μουσείο αφιερωμένο στον Τόλκιν και την... Μέση Γη στην Ελβετία

Μέχρι και πέρσι, η μικρή πόλη Τζένις της Ελβετίας μια ώρα έξω από την Ζυρίχη, έμοιαζε σαν μια οποιαδήποτε ελβετική πόλη. Ήσυχη και ελαφρώς βαρετή, με τουρίστες να την επισκέπτονται μόνο εξαιτίας των κρασιών της. Μέχρι που δημιουργήθηκε το μουσείο για Χόμπιτ και η πόλη έγινε τουριστικός προορισμός.

Το Μουσείο βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό δρόμο, μοιάζει με αγροικία...  Μικρά στρογγυλά πράσινα παράθυρα ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις φυλλωσιές. Οποιοσδήποτε έχει δει έστω μια ταινία από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ή των Χόμπιτ αναγνωρίζει το οίκημα από τις ταινίες. Το σπίτι αυτό θυμίζει υπερβολικά το σπίτι του Φρόντο. Μια μικρή ταμπέλα λέει «μουσείο».Είναι το Μουσείο Greisinger, το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στον πλανήτη.... του Τόλκιεν, αυτόν της Μέσης Γης.

Το Μουσείο άνοιξε τον Οκτώβριο του 2013 και μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει 3,000 επισκέπτες με αυξήσεις τους τελευταίους μήνες καθώς άρχισε να γίνεται γνωστό εκτός ελβετικών συνόρων. Το μουσείο περιέχει περίπου 3.500 χιλιάδες βιβλία, 600 αντικείμενα, συμπεριλαμβανόμενων σχεδίων και πινάκων από καλλιτέχνες που είναι γνωστοί για τις απεικονίσεις Χόμπιτ, όπως οι Douglas Beekman, Cor Blok και Alan Lee.
Κλείσιμο

Μοναδικός του σκοπός είναι η προώθηση των ηρώων του Τόλκιν και η συλλογή του συνεχώς εμπλουτίζεται με δωρεές από οπαδούς του συγγραφέα.




Το μουσείο φυσικά διαφέρει και στην διαρρύθμιση καθώς είναι κυρίως χτισμένο κάτω από την γη, αλλά και είναι φτιαγμένο για... χόμπιτ, με άλλα λόγια μόνοι οι κοντοί νιώθουν άνετα μέσα.
Το κάθε ένα από τα έντεκα δωμάτια του, περιγράφει ένα διαφορετικό “τόπο” από τα βιβλία του Τόλκιεν. Ο ιδιοκτήτης του μουσείου δήλωσε πως «στόχος μας είναι να νιώθουν όλοι οικεία, ότι όντως βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που περιγράφει ο συγγραφέας».



Μαζί με συλλεκτικά αντικείμενα, όπως ένας πολυέλαιος από το σπίτι του ίδιου του Τόλκιν, το πρώτο ημερολόγιο φαν των Χόμπιτ του 1969 και άλλα. Το δωμάτιο του Gondor, είναι σε δύο ορόφους με μια σπιράλ σκάλα και λευκές κολώνες, στοιχεία που θυμίζουν τον γνωστό μάγο. Το δωμάτιο Wilderland, έχει δύο τεράστια αγάλματα που μοιάζουν με τις πύλες των Αργοναυτών. Τα βιβλία της συλλογής είναι τόσο σπάνια που κάποια μπορεί να τα δει κανείς μόνο με ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο εδώ

http://www.greisinger.museum/en/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης