Βγαίνουμε Αθήνα: Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στον Πειραιά

Βγαίνουμε Αθήνα: Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στον Πειραιά

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στον Πειραιά

ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας στον Πειραιά

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Δημοτικό Θέατρο υποδέχεται τον υπέροχα μαγικό και ανατρεπτικά ρομαντικό κόσμο του Jiri Srnec, του εμπνευστή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας και ιδρυτή του θιάσου Black Theatre Jiri Srnec. Η θεατρική παράσταση "Ανθολογία" είναι ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ.: 210 4194550. Ώρα: 17:00. Εισιτ.: 10-30 ευρώ.

«Ο Ματωμένος Γάμος» στο Θέατρο Αποθήκη

Κλείσιμο
Ο "Ματωμένος γάμος" είναι το αριστούργημα του Λόρκα. Η ποίηση συναντά τη σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση. Μία σπουδή για τον έρωτα και τον θάνατο. Σε σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα. Ερμηνεύουν οι Εβελίνα Παπούλια, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Μοθωναίος, Λάμπρος Κτεναβός, Ειρήνη Μπουντάλη κ.α. Στο Θέατρο Αποθήκη (Σαρρή 40, Ψυρρή). Τηλ.: 210 3253153. Ώρες: 21:00. Εισιτ.: 10-20 ευρώ.

Παράσταση μαγείας του Σανκάρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και ο απόλυτος συγχρονισμός κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έξυπνα κόλπα, μαγεία, χιούμορ, ατμοσφαιρική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόγραμμα μιας ξεχωριστής παράστασης. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143). Τηλ.: 210 9315600. Ώρα: 18:00. Εισιτ.: 8-10 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ
«Σταχτοπούτα» στο Μέγαρο Μουσικής

Η αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων: πλούσια σκηνικά, υποβλητικοί φωτισμοί, λαμπερά κοστούμια και φυσικά οι εξαίρετοι σολίστ και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρες: 11:30, 16:30, 20:30. Εισιτ.: 15-60 ευρώ.

Zaombomba flamenca στο 'Αλικο
Στην Ανδαλουσία τα Χριστούγεννα μαζεύονται φίλοι, συγγενείς και γείτονες και γιορτάζουν τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά φλαμένκο Χριστουγεννιάτικα κάλαντα. H Zambomba flamenca έχει πάρει το όνομά της από το μουσικό κρουστό όργανο που κρατάει το ρυθμό στις γιορτές αυτές. Φέτος η zambomba flamenca «χτυπάει» για να στηρίξει το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο. Στο 'Αλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Τηλ.: 210 3253272. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Παύλος Παυλίδης και B Movies στον Σταυρό του Νότου

Ήρθε η στιγμή ο στίχος, η ποίηση του Παύλου Παυλίδη, να περάσει κι επισήμως μπροστά. Να κάνουμε focus στα λόγια των τραγουδιών του. Nα χαμηλώσουν οι τόνοι αλλά όχι η ένταση, να σταθούμε λίγο και να ακούσουμε. Η μουσική ως αφήγηση. Γιατί ο Παύλος Παυλίδης είναι ο ποιητής της γενιάς μας. Για πέντε παραστάσεις στον Σταυρό του Νότου - Plus (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος). Τηλ.: 210 9226975. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Abendmusik επί…3 στον Ιστορικό Ναό Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
Η χριστουγεννιάτικη παράδοση του 17ου αιώνα, που ξεκίνησε στον ναό St. Mary's της πόλης Lübeck κι εδραιώθηκε από τον οργανίστα και συνθέτη Dieterich Buxtehude, αναβιώνει φέτος στην Αθήνα. Σε τρεις νυχτερινές χριστουγεννιάτικες συναυλίες (19-21/12). Σήμερα «Jubilate Domino" με τους Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Νίκο Σπανάτη (κόντρα τενόρος), Γιάννης Τουλή (βιόλα ντα γκάμπα), Χρήστο Παρασκευόπουλο (όργανο). Στον Ιστορικό Ναό Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27). Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 12 ευρώ.

Οι Active Member στον Κολωνό

Τρεις βραδιές (19, 20 και 21 Δεκεμβρίου) αφιερωμένες στης νιότης μας τους μάγους, τους Active Member. Μαζί τους οι Βαβυλώνα, Stab και MCD. Μια low bap γιορτή, όπως τότε. Στο Θέατρο "Ακαδημία Πλάτωνος" (Σπύρου Πάτση και Μαραθωνομάχων 8, Κολωνός). Τηλ.: 210 4830330. Ώρα: : 23:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΒΙΒΛΙΑ
Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γαληνού στο Athens Metro Mall

Τα Public και οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά την Ελένη Γαληνού. Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της

«Πέρα από τις κόκκινες γραμμές» και θα συνομιλήσει με το κοινό. Στο κατάστημα Public στο Athens Metro Mall (Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος). Τηλ.: 210 8181333. Ώρα: 19:00.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
Παζάρι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στη Στοά Κοραή

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ προσκαλεί όλους στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του, όπου μπορεί κανείς να βρει χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά, φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Προγράμματος. Στη Στοά Κοραή. Ώρες: 11.00 με 19.00. Είσοδος ελεύθερη.

Παζάρι της «Διαδρομής» στα Πετράλωνα
Το Κέντρο εναλλακτικών δράσεων «Διαδρομή», του Οικοτροφείου «Ιπποκράτης Ι», προσκαλεί όλους στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα κάνει στο Εμπορικό Κέντρο Athens Heart (Πειραιώς 180, Πετράλωνα). Τηλ.: 210 3414105. Ώρες: 10:00 με 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Εγκαίνια έκθεσης «Στ' Ανοιχτά» στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν

Ο χώρος της θεατρικής σκηνής του Υπογείου θα φιλοξενήσει την πρώτη εικαστική έκθεση «Το Υπόγειο στ' Ανοιχτά» με έργα των Γιάννη Θεωδορόπουλου, Λίζης Καλλιγά, Αλίκης Παλάσκα και Νίνας Παπακωνσταντίνου. Οι επιλογές των έργων βασίστηκαν στις τρέχουσες παραστάσεις του Υπογείου «Αλεξάνδρεια» (σκην. Δ. Αγαρτζίδη και Δ. Αναστάσογλου) και «Με τα Δόντια» (σκην. Γ. Μόσχου). Σήμερα, ημέρα των εγκαινίων, στη θεατρική σκηνή του Υπογείου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση «Με τα Δόντια» στις 21:15' με μειωμένο εισιτήριο. Στο Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο (Πεσματζόγλου 5). Τηλ.: 210 3222760. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης