Πρεμιέρα στο Εθνικό για τον Καραζήση και τον Αύγουστο Κορτώ απόψε στην Αθήνα

Πρεμιέρα στο Εθνικό για τον Καραζήση και τον Αύγουστο Κορτώ απόψε στην Αθήνα

Πολλές οι πρεμιέρες σήμερα στην Αθήνα, αλλά και μια μεγάλη ομαδική έκθεση στην γκαλερί State of Concept

Πρεμιέρα στο Εθνικό για τον Καραζήση και τον Αύγουστο Κορτώ απόψε στην Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ
 
"Συγχώρεσέ με" των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Εθνικό Θέατρο
Σ' έναν χώρο αναμονής, που θυμίζει κυλικείο σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, συναντιούνται οκτώ φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Ο χώρος αυτός, ένας σταθμός μετεπιβίβασης για έναν κόσμο διαφορετικό, όπου η ζωή περνάει σε άλλο επίπεδο, γίνεται η αφορμή για να ανασύρουν οι ήρωες στην επιφάνεια τα γεγονότα που τους οδήγησαν ως εκεί. Οι προσωπικές ιστορίες τους, κομμάτια του ίδιου μωσαϊκού, φωτίζουν από μια καινούργια οπτική τα γεγονότα. Και όσο η μεγάλη εικόνα θα παίρνει την τελική μορφή της, τόσο οι ήρωες θα αποζητούν εναγωνίως την συγχώρεση πριν την τελική κρίση. Σκηνοθεσία Ακύλλας Καραζήσης. Παίζουν οι Μαρία Σκουλά,
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ηρώ Μπέζου,΄Ελενα Τοπαλίδου, Ραφαέλα Κονίδη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Κατσής. Στο Εθνικό Θέατρο - Κτ. Τσίλλερ -Σκηνή "Ν. Κούρκουλος" (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). Τηλ.: 210 5288170-171. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-15 ευρώ.
Κλείσιμο
 
"Vanya. Δέκα χρόνια μετά" στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου
Δέκα χρόνια μετά το τέλος του έργου, ο Βάνια, η Σόνια, η Ελένα και ο Αστρόφ ξαναθυμούνται αποσπάσματα της ζωής τους. Η ομάδα blitz, 10 χρόνια μετά την ίδρυσή της, μεταξύ θεάτρου και ντοκιμαντέρ, μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθιστορήματος, γράφει ένα καινούριο έργο για την ερωτική επιθυμία, για τη ζωή ως θρίαμβο, για το πώς κανείς γερνάει, για τον φόβο που μεγαλώνει, για το θέατρο, τους διανοούμενους, τη μνήμη, την οργή, την ακινησία της ζωής -αναμιγνύοντας την ιστορία τους με την ιστορία των τσεχοφικών ηρώων, που κουράστηκαν μετά από 100 χρόνια θαυμασμού. Παίζουν οι Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής. Στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Τηλ.: 210 3222464. Ώρα: 21:15. Εισιτ.: 3-15 ευρώ.
 
"Κατερίνα" του Αυγούστου Κορτώ στο Θέατρο Θησείον
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του Αυγούστου Κορτώ. Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί το best seller του συγγραφέα, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να συμμετέχει μουσικά live επί σκηνής. Στο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή). Τηλ.: 210 3255444. Ώρα: 23:45. Εισιτ.: 10-12 ευρώ.
 
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Maraveyas Ilegal και o Gautier στο Fuzz
Το WHAT'S UP της COSMOTE διοργανώνει ένα νέο μουσικό θεσμό και δίνει τη δυνατότητα στο νεανικό κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν μοναδικές μουσικές βραδιές. Στο τρίτο WHAT'S UP NIGHTS, ο Κωστής Μαραβέγιας στήνει ένα πολύχρωμο μουσικό πάρτι από αυτά που μόνο εκείνος ξέρει να φτιάχνει. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Gautier, ο καλλιτέχνης που αναδείχθηκε από το Jumping Fish της COSMOTE με το τραγούδι "Home". Στο Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος). Τηλ.: 210 3450817. Ώρα: 19:30. Είσοδος δωρεάν - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
 
Σπύρος Καββαδάς - Νίκος Σπάθας και οι Constrasto στο Χαμάμ
Ο Σπύρος Καββάδας συμπράττει με τους Contrasto σε ένα μελωδικό ταξίδι με νότες γεμάτες, φρέσκιες και επαναστατικές. Θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, σύγχρονων δημιουργών, όπως του Γιάννη Σπάθα, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Πορτοκάλογλου, Μάλαμα, Ζιώγαλα, Βαγγέλη Γερμανού, Παντελή Θαλασσινού Περίδη, Ζερβουδάκη κ.α, καθώς και τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Σπύρου Καββάδα «Ορθόλιθος». Το πρόγραμμα θα κλείσει με μελωδίες καταξιωμένων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου κ.α.). Στη Μουσική σκηνή Χαμάμ (Δημοφώντος 97, Πετράλωνα). Τηλ.: 210 3421212, 210 3421220. Ώρα:22:30.
 
Jazz Trio Live στο Βρυσάκι
Ο κοντραμπασίστας Κώστας Πατσιώτης ξεκινά έναν κύκλο συναυλιών, λίγο καιρό πριν μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Το τρίο θα παρουσιάσει πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις και διασκευές σε μοντέρνο ύφος. Μαζί του δύο ακόμα μουσικοί, ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο και ο Βασίλης Ποδαράς στα ντραμς. Στο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι). Τηλ.: 210 3210179. Ώρα: 21:00. Είσοδος με ελεύθερη εισφορά.
 
 
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
 
«Χριστούγεννα με Φωταέριο» στο Γκάζι
Παραμύθι, εικαστικό εργαστήρι και πολύ φαντασία συνθέτουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα με Φωταέριο», που διοργανώνει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Τα παιδιά μέσα από ομαδικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν την ιστορία του φωτός και την ιδιαίτερη σχέση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας με τα Χριστούγεννα. Απευθύνεται σε ομάδες παιδιών 4 - 8 ετών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 40 λεπτά. Διεξάγεται καθημερινά από 28 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2014. Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Τηλ.: 210 3475535. Ώρα: 10:00. Εισιτ.: 3 ευρώ ανά άτομο.
 
The Christmas Factory στο Γκάζι
Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά που στεγάζεται μέσα σε υπέροχα ξύλινα σπιτάκια. Οι επισκέπτες θα ζήσουν από κοντά την προετοιμασία των δώρων από τον 'Αι Βασίλη, ενώ μεταξύ άλλων το θεματικό πάρκο φιλοξενεί το μεγάλο carousel, την εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη ρόδα, το οικολογικό τρενάκι που μεταφέρει τους επισκέπτες σε όλο το χώρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορωδίες, παραστάσεις δρόμου, διαδρομή πάνω σε πάγο, διαδραστικά εργαστήρια, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικές εκθέσεις και χριστουγεννιάτικες προτάσεις γαστρονομίας. Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αγάπης, ο 'Αι Βασίλης του "The Christmas Factory" ζητάει από τους μικρούς του φίλους να φέρουν μαζί τους όσα παλιά παιχνίδια, βιβλία ή ρούχα δεν χρειάζονται, για να τα μοιράσει σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Το "The Christmas Factory" υποστηρίζει έμπρακτα το σύλλογο «Φλόγα» και τα «Παιδικά Χωριά SOS». Στην Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ως τις 6 Ιανουαρίου. Ώρες: 10:00 με 22:00. Εισιτ.: 5 ευρώ.
 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
 
Panda Sex Ομαδική έκθεση στην State of Concept Gallery

Μια ομαδική έκθεση του επιφανούς επιμελητή Tom Morton με δώδεκα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με κύριο άξονα την ασπρόμαυρη αισθητική. Συμμετέχουν οι Ανδρέας Αγγελιδάκης (Ελλάδα), Ronald Cornelissen (Ολλανδία), Keith Farquhar (ΗΒ), Brian Griffiths (ΗΒ), Sophie Jung (ΗΒ/Ελβετία), Scott King (ΗΒ), Natalia LL (Πολωνία), Αλίκη Παναγιωτοπούλου (Ελλάδα), Philomene Pirecki (ΗΒ), Mary Ramsden (ΗΒ), Adam Thirlwell (ΗΒ), Alexander Tovborg (Δανία).

State of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Ως τις 17 Ιανουαρίου, Ώρες: Τετ-Παρ: 15.00 – 20.00, Σαβ. 13.00 – 17.00 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης