Νέο φιλμ για τον Kurt Cobain ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του

Νέο φιλμ για τον Kurt Cobain ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του

Νέα ταινία με ακυκλοφόρητες φωτογραφίες και βίντεο αλλά και στίχους που δεν πρόλαβαν να γίνουν ποτέ τραγούδια για τον θρύλο της grunge, Kurt Cobain – Το ντοκιμαντέρ έχει την υπογραφή της αδερφής του αδικοχαμένου τραγουδιστή

Νέο φιλμ για τον Kurt Cobain ρίχνει φως στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του
Μια νέα πτυχή και ένα βλέμμα εκ των έσω στη ζωή του Kurt Cobain μέσα από την σκηνοθετική εξιστόρηση της αδερφής του που συν-σκηνοθετεί το «Kurt Cobain: Montage of Heck» θα δούνε οι οπαδοί του Kurt Cobain, του “εγκέφαλου” του συγκροτήματος των Nirvana.

Η ταινία αυτή είναι το πρώτο φιλμ που είναι πλήρως εξουσιοδοτημένο από την οικογένεια του Kurt. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ξένο τύπο η ταινία «προκαλεί» όλα τα σενάρια και τις μυθολογίες που υπάρχουν γύρω από τον Cobain.

Η κόρη του αδικοχαμένου μουσικού Frances Bean Cobain, αλλά και η γυναίκα του Courtney Love έχουν υπογράψει ως παραγωγοί της ταινίας. Η Courtney μάλιστα αποκάλεσε την ταινία ως «μια έντονη αλλά υπέροχη απεικόνιση του Kurt».

Κλείσιμο
Το αρχείο του Cobain, το οποίο συμπεριλαμβάνει περίπου 200 ώρες μουσικής και ηχητικών ντοκουμέντων τα οποία συμπεριλαμβάνουν και διάφορα καλλιτεχνικά projects, δεκάδες ώρες από βίντεο αλλά και περίπου 4.000 σελίδες με έγγραφα του μουσικού, είναι αυτό που κάνει το ντοκιμαντέρ αυτό ιδιαίτερο, καθώς αυτό το υλικό βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Το όνομα της ταινίας προέρχεται από μια mixtape που έφτιαξε ο Cobain το 1988 που δεν έχει μέχρι τώρα παρουσιαστεί ποτέ και θα αποκαλυφθεί και αυτή στην ταινία. Τα νέα ντοκουμέντα που βγαίνουν μέσα από όλο αυτό το υλικό, δείχνουν ένα πολύ προσωπικό κομμάτι της ζωής του Cobain, κάτι που είναι άγνωστο εάν θα άρεσε στον καλλιτέχνη καθώς ήταν ήδη πάρα πολύ επιφυλακτικός με τα media.

Ο συν-σκηνοθέτης (μαζί με την αδερφή του Cobain) Brett Moergen ο οποίος έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ για μουσικούς όπως οι Rolling δήλωσε: «Μόλις που μπορούσα να αναγνωρίσω τον άνδρα αυτόν που έβλεπα σε όλες αυτές τις βιντεοταινίες, σε σχέση με αυτό που ήξερα από την δημόσια εικόνα του» αλλά και πως «το χιούμορ του, η ζεστασιά της προσωπικότητας του και η δημιουργικότητα του ήταν εκπληκτική και δεν φαινόταν στις δημόσιες εμφανίσεις του».

Ο σκηνοθέτης διάβασε τα δεκάδες ημερολόγια του μουσικού, αλλά και αρχεία της οικογένειας Cobain. Φυσικά από το ντοκιμαντέρ δεν λείπει και η μητέρα του μουσικού αλλά και η Courtney Love που δίνουν εκτενείς συνεντεύξεις για την προσωπικότητα Kurt Cobain που όπως φαίνεται είναι ακόμα πολύ δημοφιλής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης