Use it not Abuse it: Καλλιτέχνες κάνουν «σπίτι» τους το Ρομάντσο

Use it not Abuse it: Καλλιτέχνες κάνουν «σπίτι» τους το Ρομάντσο

Μια παρέα καλλιτεχνών «μετακομίζουν» στο Ρομάντσο


Use it not Abuse it:  Καλλιτέχνες κάνουν «σπίτι» τους το Ρομάντσο
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μια παρέα καλλιτεχνών «μετακομίζουν» στο Ρομάντσο φέρνοντας μαζί τους τα πράγματά τους, τραπέζια, καρέκλες, ηχεία, πιάτα και σουβέρ. Εκεί θα στήσουν
τα αντικείμενα σε σχηματισμούς που αφορούν στην οργάνωση ενός πραγματικού σπιτιού.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα συμβαίνουν αυθόρμητα, αυτοσχέδια καλέσματα ή και οργανωμένα, όπως ακριβώς μάθαμε τελευταία να κάνουμε και μεταξύ μας στα σπίτια μας.

Η Μαρία Σαρρή, οικοδέσποινα του Labshop 75, εικαστικός, συναντιέται με αντικείμενα του αστικού τοπίου, τα επεξεργάζεται, τα αναστηλώνει και τα επιστρέφει στην κυκλοφορία. Τα αντικείμενα που δημιουργούνται, μεταλλάσσονται σε μοναδικά αντικείμενα χρηστικής τέχνης. Τα έπιπλά της φέρουν την επιθυμία της να φροντίσει για τις υποθέσεις του σπιτιού: του σπιτιού ως φυσικού χώρου αλλά και ως πνευματικού τόπου, μια προτεινόμενη κοινωνική και οικονομική δομή.

Οι A Future Perfect θα παρουσιάσουν τη σειρά τσιμεντένιων χαρτογραφήσεων από πόλεις του κόσμου The Concrete Cities, και μια νέα σειρά αντικειμένων όπου πειραματίζονται με τεχνικές επεξεργασίας της τσόχας και του δέρματος για να αποδώσουν ανάγλυφους ή διάτρητους χάρτες πάνω σε space dividers, χαλιά και άλλα- που πλάθουν και ορίζουν τον χώρο.

Κλείσιμο
Οι Studiolav από την άλλη, βάζουν τα υλικά που συγκροτούν τον οργανωμένο χώρο που μας περιβάλλει και τις ιστορίες του κάτω απ’ το μικροσκόπιο. Παρατηρούν υφές, απομονώνουν δομές και τις ανάγουν σε γραμμικά μοτίβα που αναπαράγουν πάνω στα πιάτα (WEAVE, ARCHEOLOGY/DIET) που έφεραν για τα τραπέζια της σειράς OMBRO.

Ο Φάνης Ρουμανιάς δημιουργεί μονάδες ηχείων ντυμένα με προσοχή και τα αναπτύσσει σε ενδιαφέροντα τρισδιάστατα αντικείμενα-έπιπλα που στέκονται αυτόνομα στο χώρο φροντίζοντας παράλληλα να ενισχύσει την ένταση και την ποιότητα του ήχου. Τα ηχεία του Φάνη έχουν προεξέχουσα θέση στη γεωγραφία του σπιτιού, είναι νοητά παράθυρα, καλοί αγωγοί που μεταφέρουν ήχους από έξω, μέσα.

Ο Miguel, θα καλέσει παρευρισκόμενους να καθίσουν στην καρέκλα μπροστά του και να δημιουργήσει ένα γλυπτικό κούρεμα στα μαλλιά τους. O Πάνος Γεωργίου θα στήσει τους επισκέπτες και θα τους φωτογραφίσει μέσα σε σετ που ο σκηνογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος θα σκηνοθετήσει με έργα των συμμετεχόντων. Η Αλεξάνδρα Στράτου θα μαγειρέψει από το βιβλίο της Cooking to Share και θα στρώσει ένα σπιτικό δείπνο στα τραπέζια μέσα στην έκθεση.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου – Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 17.00 -23.00 // Rομάντσο – Αναξαγόρα 3-5 // Είσοδος ελεύθερη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης