Αμφίπολη: Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ έπιασαν δουλειά - Θα βρεθούν και άλλοι τάφοι;

Αμφίπολη: Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ έπιασαν δουλειά - Θα βρεθούν και άλλοι τάφοι;

Το νέο επιστημονικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλείται να διερευνήσει αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες

Αμφίπολη: Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ έπιασαν δουλειά - Θα βρεθούν και άλλοι τάφοι;
Σε εφαρμογή τίθεται η διερεύνηση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη έγιναν οι πρώτες δοκιμές από το Τμήμα Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ερευνητικής προσπάθειας είναι «η τρισδιάστατη απεικόνιση του τύμβου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο εσωτερικό του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το νέο επιστημονικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλείται να διερευνήσει αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες.

«Το ενδιαφέρον τώρα είναι η συνεργασία μας με το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την τρισδιάσταση αποτύπωση του τύμβου. Το πρόγραμμα του Πολυτεχνείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Χθες έγιναν οι πρώτες δοκιμές στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Σε ερώτηση για το πώς θα χαρακτήριζε το μνημείο, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Θα το χαρακτήριζα απαράμιλλο».

Στο χώρο της ανασκαφής πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα η αποχωμάτωση του ορύγματος που αποκαλύφθηκε στον τρίτο θάλαμο του μνημείου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης