Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Mουσική
«Μια φορά κι έναν καιρό. Σλάβικη Ψυχή ΙΙΙ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η σύμπραξη της, διεθνούς ακτινοβολίας, Τσέχας αρπίστας Γιάννα Μπόουσκοβα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ως σολίστ στο Κοντσέρτο για άρπα και ορχήστρα του Ράινχολντ Γκλιέρ, καθιστά ακόμα ελκυστικότερη τη συναυλία, ενώ ιδιαίτερο είναι και το υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς, που θα διευθύνει ο διακεκριμένος Πολωνός αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής της Σιλεσίας, Μίροσλαβ Γιάτσεκ Μπλάστσυκ. Περιλαμβάνει ένα από τα πιο παθιασμένα και σαγηνευτικά δημιουργήματα του ρωσικού ρομαντισμού, τη «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκυ-Κόρσακοφ, αλλά και την Εισαγωγή από την όπερα του ιδίου «Μαγιάτικη Νύχτα». Στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 5-25 ευρώ.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης επιστρέφει με νέες μουσικές παραστάσεις. Το πρόγραμμα, εκτός από καινούργιο υλικό, θα περιλαμβάνει τραγούδια και από την προηγούμενη δισκογραφία του, καθώς και διασκευές άλλων δημιουργών. Η ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των συντελεστών: Γιώργος Καλούδης (τσέλο, λύρα), Μανόλης Πάππος (μπουζούκι, λαούτο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο), Αλκίνοος Ιωαννίδης (κιθάρα, λαούτο). Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143). Τηλ.: 210 9315600. Εισιτ.: 12-14 ευρώ στο μπαρ με κρασί ή μπίρα, 25 ευρώ με ποτό σε τραπέζι.

Η Tarja Turunen στο Gagarin

Η εκπρόσωπος της σύγχρονης φινλανδικής μουσικής, αλλά και η πιο αναγνωρίσιμη γυναικεία παρουσία στο χώρο του ευρύτερου σκληρού ήχου, η Tarja Turunen θα βρεθεί στην Ελλάδα για δυο εμφανίσεις, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μετά από την αποχώρηση της από τους Nightwish, η Tarja αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική πορεία έχοντας μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ τα οποία έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας και όλα δείχνουν ότι το μέλλον της ανήκει. Στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205). Τηλ.: 211 4112500. Ώρα: οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Εισιτ.: 25-30 ευρώ.
Κλείσιμο

Συναυλία του Δημήτρη Μαραμή «Αισθηματική Ηλικία» στο Μουσείο Μπενάκη

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει την «Αισθηματική Ηλικία» με τον εξαιρετικό νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών «Σκοτεινός Έρωτας», «Ερωτόκριτος in Blues», «Αισθηματική Ηλικία», την τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές κι εξάντλησε την πρώτη της έκδοση μέσα σε ένα μήνα (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο), καθώς και από τους πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς του. Στο Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς (Πειραιώς 138). Τηλ.: 210 3453111. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

Ο Μάρκος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Λάμπος Live στο Holy Wood stage
Ο Μάρκος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Λάμπος αφήνουν για λίγο τις ηχογραφήσεις των νέων τους δίσκων και ενώνουν τις φωνές τους σε μια δυναμική εμφάνιση. Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την ελληνόφωνη και αγγλόφωνη δισκογραφία τους, καθώς και διασκευές αγαπημένων τους τραγουδιών. Συμμετέχουν οι φίλοι τραγουδοποιοί Δημήτρης Βεριώνης, Πέτρος Μιχόπουλος & Μιχάλης Τσαντίλας.

Τη συναυλία θα συνοδεύει προβολή video art. Στο Holy Wood stage (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289, 'Αγιος Δημήτριος). Τηλ.: 210 9700418. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: 8 ευρώ με μπίρα ή κρασί.

«Vinyl is back» στην Τεχνόπολη

Το «Vinyl is back», έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά το τριήμερο 31 Οκτωβρίου, 1 και 2 Νοεμβρίου του 2014. Συμμετέχουν καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες/ συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά T-shirts & μπλούζες, μουσικά βιβλία, handmade express bazaar. Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ώρα: 17.00 - 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο
Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα

Η Ξένια Καλογεροπούλου, που λέει ιστορίες με έναν από τους πιο συναρπαστικούς και ζωντανούς τρόπους με τους οποίους ένα παιδί μπορεί να γνωρίσει τη μαγεία των παραμυθιών, θα αφηγείται μια φορά το μήνα ένα ασυνήθιστο παραμύθι -διαφορετικό κάθε Παρασκευή- επιλεγμένο από την παγκόσμια, προφορική παράδοση. Στο τέλος της αφήγησης και καθώς οι μικροί ακροατές θα απασχολούνται με μια δραστηριότητα εμπνευσμένη από αυτό που μόλις άκουσαν, οι γονείς τους θα μπορούν να συζητήσουν με την κ. Καλογεροπούλου για τεχνικές αφήγησης και τη σημασία της προφορικής αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά. Στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι). Τηλ.: 210 7780518. Ώρα: 18:00. Εισιτ.: 8 ευρώ.

«Θα περάσει κι αυτό» (Μέρος 2ο) στο Θέατρο Μπάντμιντον
Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που, μέσα από την Επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967. Ένας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα τραγούδια και τα σουξέ της επιθεώρησης - μετεπιθεώρησης με την ίδια ομάδα συντελεστών: ο Φωκάς Ευαγγελινός στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, ο 'Αγγελος Πυριόχος στα κείμενα και τους νέους στίχους, ο Γιώργος Κατσαρός στις ενορχηστρώσεις και μαέστρος της ορχήστρας, η Εύα Ναθενά στα σκηνικά και κοστούμια, ενώ ο Μιχάλης Αδάμ υπογράφει μια ακόμη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Λουδάρος, Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Αργύρης Αγγέλου, Πρόδρομος Τοσουνίδης και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Ειδικός προσκεκλημένος ο Φίλιππος Νικολάου. Στο Θέατρο Badminton (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής, Γουδή). Τηλ.: 210 8840600. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-40 ευρώ.

«Μυστικοί Αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Rex
Το έργο στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα δεδομένου ότι ο κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο Ξενόπουλος και η ηρωίδα η γνωστή ποιήτρια Θεώνη Δρακοπούλου ή Μυρτιώτισσα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, διαχρονικά και ερωτικά έργα του Γρηγορίου Ξενόπουλου το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη. Παίζουν οι 'Αλκις Κούρκουλος, Αλέξης Γεωργούλης, Ντίνα Αβαγιανού, Δημήτρης Αλεξανδρής, Μελέτης Γεωργιάδης, Κατερίνα Γιαμαλή, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος Δημήτρης, Ανδρομάχη Δαυλού, Μαρίνα Καλογήρου κ.α. Στο Θέατρο Rex - Σκηνή Κοτοπούλη (Πανεπιστήμιου 48).Τηλ.: 210 3301881. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-20 ευρώ.

Ψηφιακή Τέχνη
The Lumen Prize Exhibition στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Lumen Prize αποτελεί το κορυφαίο βραβείο ψηφιακών έργων τέχνης ανά τον κόσμο. Θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα, με στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επικρατέστερες συμμετοχές «ταξιδεύουν» με την έκθεση The Lumen Prize ανά τον κόσμο. Φέτος, η έκθεση κάνει σταθμό στην Αθήνα, όπου παρουσιάζονται τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013. Επίσης, παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός Cardiff (έδρα του βραβείου) τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014. Ανάμεσά τους θα είναι και το έργο Apodemy (Αποδημία) της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος). Τηλ.: 213 0178000. Ώρα: 17:00 με 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Χορός
Εβδομάδα παραδοσιακών βενεζουελανικών χορών

Ξεκινά από το Χαϊδάρι η 2η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα» 2014, με την παρουσίαση παραδοσιακών βενεζουελανικών χορών. Σήμερα, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Χαΐδαρίου, θα γίνει επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 2/11 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στις 3/11 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, στις 4/11 στο Δημοτικό Θέατρο "Γιάννης Δομνάκης" της Νέας Ιωνίας, στις 5/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Κερατσίνι, στις 6/11 στον Δημοτικό Κιν/γράφο «Νέα Ελβέτια» στον Βύρωνα, στις 7/11 στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένιας), Ζωγράφου, στις 8/11 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη και στις 9/11 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Καισαριανής. Σήμερα, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη 138, Επαύλεως 2 και Φιλοπάππου 23). Τηλ.: 213 2047200. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης