Το «Skylight» του Ντ. Χέαρ έρχεται από το Γουέστ Εντ

Το «Skylight» του Ντ. Χέαρ έρχεται από το Γουέστ Εντ

Το «Skylight» («Φεγγίτης») του επιτυχημένου Βρετανού δραματουργού και σεναριογράφου Ντέιβιντ Χέαρ που ανέβηκε στο Γουεστ Εντ του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Νάι και Κάρι Μάλιγκαν, θα έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει και το αθηναϊκό κοινό.

Το «Skylight» του Ντ. Χέαρ έρχεται από το Γουέστ Εντ
To Skylight (φεγγίτης) είναι μια παράσταση που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το βρετανικό Τύπο και θα παρουσιαστεί, με αγγλικούς υπότιτλους, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στις 30 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στις 21.00), στο πλαίσιο του προγράμματος «National Theatre Live», που συνδέει το κοινό της Αθήνας με το περίφημο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.
 
Έχοντας στο βιογραφικό συνεργασίες με ονομαστές σκηνές της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, βραβείο Tony για τη μουσικοθεατρική εκδοχή της ταινίας «Μπίλλυ Έλλιοτ» (2009) και βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές που φέρουν την υπογραφή του όπως «οι Ώρες», καθώς και το «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά», ο Στίβεν Ντάλντρι καταπιάνεται με το «Skylight» του Ντ. Χέαρ. «Ένα θεατρικό έργο», όπως έγραψε η βρετανική Guardian, «όπου η πολιτική και το πάθος είναι τόσο στενά συνυφασμένα ώστε να μην μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει Το πραγματικό μυστικό του έργου κρύβεται στη δεινότητα του Χέαρ να παρατηρεί την πάλη των αξιών μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον παράδοξων ανισοτήτων».
 
Η υπόθεση του έργου μας μεταφέρει στο Λονδίνο, ένα μελαγχολικό, κρύο απόγευμα. Μια καθηγήτρια, η Κίρα Χόλις, δέχεται την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρώην συντρόφου της, Τομ Σάρτζεντ. Καθώς ο χρόνος κυλάει, οι δυο τους προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το παλιό τους πάθος, όμως αυτό που καταφέρνουν τελικά είναι να εγκλωβιστούν σε μια επικίνδυνη πάλη αντικρουόμενων ιδεολογιών και αμοιβαίων επιθυμιών.
Πλειάδα διακρίσεων και βραβείων συνοδεύει τη φήμη αυτής της εξαίρετης παραγωγής που πρωτοπαρουσιάστηκε στα 1995 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και τιμήθηκε με το βραβείο Ολίβιε (καλύτερο νέο έργο της χρονιάς), για να ταξιδέψει αργότερα από τo Λονδίνο στη Νέα Υόρκη και το Μπρόντγουεϊ.
Κλείσιμο
 
Γνωστή από τις κινηματογραφικές εμφανίσεις της στις ταινίες «Περηφάνια και προκατάληψη» και «Ο υπέροχος Γκάτσμπυ», η Κάρι Μάλιγκαν- που υποδύεται την Κίρα Χόλις- έχει τιμηθεί από τη Bρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου-Τηλεόρασης (BAFTA) με το βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου 2010 για την ερμηνεία της στην ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση», ενώ υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Στο ρόλο του Τομ Σάρτζεντ, θα δούμε τον Μπιλ Νάι, ο οποίος έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα (2005), βραβείο BAFTA β΄ ανδρικού ρόλου (2003), καθώς και το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου της Βρετανικής Τηλεοπτικής Ακαδημίας (2003).
 
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14ευρώ και 7ευρώ (φοιτητικά).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης