Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής

Αφιέρωμα στην πολύπλευρη προσωπικότητα του «ιεροφάντη» της μουσικής, του Δημήτρη Μητρόπουλου, μέσα από τη σύμπραξη ήχου, λόγου και εικόνας φιλοξενείται την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου (ώρα 19:00) στο Μέγαρο.

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητρόπουλο φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής

Σε ένα «μοντάζ» ο λόγος, ο ήχος και η εικόνα θα συντελέσουν στην εκπλήρωση του σκοπού της εκδήλωσης, όπως αυτός υποδηλώνεται από τον τίτλο «Δημήτρης Μητρόπουλος: ο Καλλιτέχνης, ο 'Ανθρωπος».
 
Στο καλλιτεχνικό μέρος του αφιερώματος λαμβάνουν μέρος ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις του Δημήτρη Μητρόπουλου και η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη. Στο μουσικό μέρος της βραδιάς θα ακουστούν οι «Τέσσερις Κυθηραϊκοί χοροί» για σόλο πιάνο, δύο από τις δέκα «Inventions» του Μητρόπουλου για φωνή και πιάνο σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και οι συνθέσεις για φωνή και πιάνο «Ελπίδες χαμένες» (σε στίχους αγνώστου ποιητή) και «Η καρδιά της μάνας» (σε ποίηση Ζαν Ρισεπέν και στιχουργική απόδοση στα ελληνικά του Αγγέλου Βλάχου). Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Διονύσης Μαλλούχος.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μουσικολογική εισήγηση από τον Νικόλαο Μαλιάρα, Καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών .
Κλείσιμο
 
Το αφιέρωμα «Δημήτρης Μητρόπουλος: ο Καλλιτέχνης, ο 'Ανθρωπος» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής στις 17:00).
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) .


Η σύνδεση θα είναι εφικτή την ίδια μέρα της εκδήλωσης: https://webcast.grnet.gr/
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης