Όπερα Στην Εθνική Λυρική Σκηνή και Νίκος Βέρτης απόψε στην Αθήνα

Όπερα Στην Εθνική Λυρική Σκηνή και Νίκος Βέρτης απόψε στην Αθήνα

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα απόψε στην αθήνα – Η κωμική όπερα “Έτσι κάνουν όλες” εγκαινιάζεται από την Λυρική, ο νίκος Βέρτης ανοίγει το πρόγραμμα του και η δημοτική Πινακοθήκη διοργανώνει έκθεση για την 28η Οκτωβρίου
 

Όπερα Στην Εθνική Λυρική Σκηνή και Νίκος Βέρτης απόψε στην Αθήνα

ΟΠΕΡΑ
 
"Έτσι κάνουν όλες" του Μότσαρτ από τη Εθνική Λυρική Σκηνή
Με τη μεγαλοφυή σύλληψη του Μότσαρτ, την όπερα «Έτσι κάνουν όλες» σε νέα παραγωγή, ξεκινά για την Εθνική Λυρική Σκηνή η καλλιτεχνική περίοδος 2014-15. Πρόκειται για μια κωμωδία με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, η οποία ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και θεωρήθηκε τολμηρή όχι μόνο στην εποχή της, αλλά ακόμα και στον 19ο αιώνα. Διευθύνουν οι Μίλτος Λογιάδης και Ζαν Κριστόφ Σαρρόν, σκηνοθετεί η Ροδούλα Γαϊτάνου. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία της ΕΛΣ και ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων διακεκριμένων μονωδών. Στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 10-65 ευρώ.
 
Κλείσιμο
 
ΘΕΑΤΡΟ
 
"Ο δικηγόρος Ντάροου" του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς στο Θέατρο Δ. Χορν
Με το καθηλωτικό μονόλογο του Ντ. Γ. Ρίντελς, ο Σταμάτης Φασουλής μας συστήνει τον Αμερικανό δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, μια δυναμική προσωπικότητα που αναλάμβανε την υπεράσπιση όσων κανείς άλλος δεν ήθελε: των άπορων, των καταπιεσμένων και των θυμάτων προκατάληψης. Στην ελληνική μεταφορά του έργου τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος. Τον δικηγόρο Ντάροου ερμηνεύει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10). Τηλ.: 210 3612500. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-20 ευρώ.
 
«Μου λες αλήθεια;» του Florian Zeller στο θέατρο Κάππα
Το "Μου λες αλήθεια;" είναι μια πανέξυπνη κωμωδία με θέμα την απιστία. Ο κεντρικός ήρωας έχει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του κολλητού του φίλου. Κι από δω αρχίζει ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα. Το έργο συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Παίζουν οι Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου και ο κύριος με το σμόκιν, Στέλιος Πέτσος. Στο Θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2). Τηλ.: 210 8831068. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-20 ευρώ.
 
«Πέρσες» του Αισχύλου στο Θέατρο Αλκμήνη
Με διεθνείς διακρίσεις επέστρεψε από το μεγαλύτερο, πολιτιστικό φόρουμ στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας, το θέατρο των Vivi, όπου έδωσε 22 συνεχείς παραστάσεις με τους "Πέρσες" του Αισχύλου, κερδίζοντας τον θαυμασμό των θεατών. Εδώ προέχει η μέθοδος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, που εστιάζεται στο σώμα του ηθοποιού και στις εκφραστικές του δυνατότητες. Το τραγικό καταλήγει σε σωματικό πόνο, γιατί - αν δεν κατέληγε σε πόνο - δε θα ήταν τραγικό. Ο πόνος είναι και το εφαλτήριο στη δημιουργία του σκηνικού μορφώματος, ο πόνος ως πλαστική αρχή, ως ιδεολογία στην ανάδειξη της θεατρικής ποίησης. Εφεξής, τα σύμβολα της παράστασης είναι εφικτά μέσα από μια συνανάγνωση των αντικειμένων. Μετάφραση, σκηνοθεσία, κοστούμια: Τηλέμαχος Μουδατσάκις. Παίζουν οι Αγησίλαος Αλεξίου, Γιάννης Ασκάρογλου, Αρτέμης Γαβρίλουκ, Χρήστος Μπαλτάς, Ελένη Ορνεράκη. Στο Θέατρο 'Ακης Δαβής - Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Πετράλωνα). Τηλ.: 210 3428650
Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 8-10 ευρώ.
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο Half Note
Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαριντζής από το Δελβινάκι που έχει συμβάλλει όπως πολλοί άλλοι -αλλά και όσο λίγοι- στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. O σπουδαίος μουσικός και αυτοσχεδιαστής της δημοτικής μας παράδοσης επανέρχεται για να μας απογειώσει με το μαγικό του κλαρίνο, έχοντας πάντα στο πλάι του τον Αντώνη Κυρίτση. Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ.: 210 9213360. Ώρα: 22:30. Εισιτ.: από 15 ευρώ.
 
Ο Νίκος Βέρτης στο Κέντρο Αθηνών
Ο Νίκος Βέρτης, ένας από τους πιο πετυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του,επιστρέφει ανανεωμένος στη νυχτερινή Αθήνα με καινούριο και δυναμικό πρόγραμμα. Στο πλευρό του η Ελένη Φουρέιρα, με την εκρηκτική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή θα δώσει την ποπ πινελιά. Στο Κέντρο Αθηνών (Πειραιώς 142 και Πέτρου Ράλλη) Τηλ.: 210 3454108, 210 3454888. Ώρα: 22:30. Είσοδος 15 ευρώ.
 
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
InMute '14 στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων
Με αφετηρία το βωβό κινηματογράφο και τη σύγχρονη μουσική, το τριήμερο φεστιβάλ InMute εξερευνά και προτείνει νέα σημεία συνάντησης μεταξύ ήχου και κινούμενης εικόνας. Το αφηγηματικό και το αφηρημένο, το νέο και το αρχειακό, το πρωτότυπο και το ανοιχτό ή εν εξελίξει προσεγγίζονται, ερμηνεύονται και ανασυντίθενται σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες της δεκαετίας του 1920, έργα της αμερικανικής μεταπολεμικής αβάν-γκαρντ και βωβές ταινίες του 21ου αιώνα. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος). Τηλ.: 2130178000. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-18. Για το διήμερο 28 ευρώ και το τριήμερο 40 ευρώ.
 
 
ANIMATION
 
Ημέρα του Animation στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ASIFA, τα διεθνή φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Be there! Corfu Animation Festival και Animasyros, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου Κινουμένων Σχεδίων, παρουσιάζοντας στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη μια επιλογή ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο. Στη Αθήνα η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Τηλ.: 210 3398600. Ώρα: 11:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
TEXNEΣ
 
Έκθεση για την αντίσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη
Ξεκινά σήμερα η μία από τις δύο ξεχωριστές εικαστικές εκδηλώσεις με θέμα «1936-2014 Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», που παρουσιάζουν ο Οργανισμός και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στη Δημοτική Πινακοθήκη και το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη, που θα διαρκέσει έως 30/11, αφορά στην έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με τίτλο «Αντίσταση τώρα» και συμμετέχουν μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με σύγχρονα έργα τους. Στην Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων Κτήριο Μεταξουργείου (Λεωνίδου και Μυλλέρου). Τηλ.: 210 3231841. Ώρα εγκαινίων: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης