Σοφία Λόρεν: «Πώς ο Κάρι Γκραντ με ικέτευε να γίνω η ερωμένη του!»

Σοφία Λόρεν: «Πώς ο Κάρι Γκραντ με ικέτευε να γίνω η ερωμένη του!»

Η Ιταλίδα ντίβα αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία της, την πίεση που της ασκούσε ο συμπρωταγωνιστής της, Κάρι Γκράντ, για να εγκαταλείψει τον Κάρλο Πόντι και το πώς «σκότωσε» τον Μάρλον Μπράντο με ένα της βλέμμα.

Σοφία Λόρεν: «Πώς ο Κάρι Γκραντ με ικέτευε να γίνω η ερωμένη του!»
Η Ιταλίδα ντίβα, αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία της, ενδίδοντας τελικά σε κάτι που απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια. Και ο τίτλος αυτής, «Ιeri, Oggi, Domani» (Χθες, Σήμερα, Αύριο) που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες, ενώ το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τόσο μεγάλο, που το βιβλίο έχει ήδη αρχίσει να μεταφράζεται και σε άλλες γλώσσες.  Η Σοφία Λόρεν, που τον Σεπτέμβριο γιόρτασε τα 80α της γενέθλια, αποκαλύπτει γιατί απέρριψε τον Μάρλον Μπράντο, και τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία, «The Pride and The Passion», Κάρι Γκραντ.

H Σοφία Λόρεν και ο Κάρι Γκραντ
Κλείσιμο

Η πρώτη της συνάντηση με τον Γκραντ ήταν στα γυρίσματα της ταινίας το 1957. Παρά τα τριάντα χρόνια που τους χώριζαν και το γεγονός ότι ο ηθοποιός ήταν ήδη παντρεμένος με την τρίτη του σύζυγό, εκείνος δήλωνε παράφορα ερώτευμένος με την Λόρεν. Η πανέμορφη ηθοποιός ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Κάρλο Πόντι, τον άντρα με τον οποίο έμεινε μαζί του, για 40 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του το 2007.


                                           Ο Γκραντ και η Λόρεν

Απτόητος ο Γκραντ, όπως αποκαλύπτει μέσα από την αυτοβιογραφία της η Λόρεν, της έστελνε καθημερινά ερωτικά ραβασάκια και λουλούδια. «Με συγχωρείς, γλυκό μου κορίτσι. Σε πιέζω πάρα πολύ. Να προσευχηθείς -και το ίδιο θα κάνω και εγώ- μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αντίο Σοφία. Κάρι», έγραφε ο Γκράντ κρυφά από την τρίτη σύζυγό του, και την παρακίνουσε
να προσευχηθούν μαζί για να τους καθοδηγήσει ο Θεός για το αν θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τους συντρόφους τους. «Θα είσαι στις προσευχές μου» της έγραφε και την παρότρυνε να κάνει το ίδιο:  «Αν θέλεις και εσύ, προσευχήσου με εμένα για τον ίδιο σκοπό. Όλα θα πάνε καλά και η ζωή θα είναι όμορφη».


                                          Η Λόρεν και ο Πόντι

Το 1957, η Λόρεν έπρεπε να πάρει την σημαντικότερη απόφαση για τη ζωή της. Ο Κάρλο Πόντι είχε μόλις καταφέρει να να πάρει το διαζύγιο από την πρώην γυναίκα του Τζουλιάνα και δήλωνε έτοιμος να παντρευτεί την Λόρεν, μετά από σχέση πέντε ετών.  Ο Πόντι και η Λόρεν γνωρίστηκαν το 1950 σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς όταν ο Ιταλός κινηματογραφικός παραγωγός ήταν 37 χρονών και παντρεμένος, και εκείνη μόλις 15. Πρόθυμος όμως να την παντρευτεί ήταν και ο Κάρι Γκραντ. «΄Επρεπε να διαλέξω, ο Κάρλο ήταν Ιταλός, ανήκε στον κόσμο μου. Ήξερα ότι ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνω για μένα. Εκείνη την περίοδο δεν είχα ενοχές. Ήμουν ερωτευμένη με τον άντρα μου. Ήμουν πολύ τρυφερή με την Κάρι, αλλά ήμουν μόνο 23. Δεν μπορούσα να παντρευτώ έναν γίγαντα από μία άλλη χώρα και να αφήσω τον Κάρλο. Δεν ήμουν έτοιμη για ένα τόσο μεγάλο βήμα» εξήγει η Λόρεν.

Ακόμα όμως και μετά την απόφαση της να μείνει με τον Πόντι και να τον παντρευτεί, ο Γκραντ δεν σταμάτησε να την ενοχλεί. Το 1958, οι δύο ηθοποιοί ξανασυναντήθηκαν σε μία ρομαντική κομεντί, που βασίστηκε σε ιδέα της συζύγου του Γκραντ, Μπέτσι Ντρέικ. Το αρχικό σχέδιο ήταν η Ντρέικ να συμπρωταγωνίστησει με τον άντρα της, Κάρι Γκραντ, αλλά λόγω προβλημάτων στον γάμο τους, η Ντρέικ αντικαταστάθηκε από την Λόρεν. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, η ερωτική ένταση μεταξύ τους ήταν φανερή.

                                     Η Σοφία Λόρεν και ο Μάρλον Μπράντο


Δεν ήταν όμως, μόνο ο Γκραντ, που διεκδικούσε την Λόρεν. Θύμα της γοητείας της, έπεσε και ο Μάρλον Μπράντο. Η ίδια αναφέρει στο βιβλίο της, πώς «σκότωσε» τον χολιγουντιανό σταρ με ένα βλέμμα της στα γυρίσματα της ταινίας «A Countess from Hong Kong». Ο Μπράντο άπλωσε τα χέρια του πάνω της, γεγονός που εξόργισε την Λόρεν.  «Ξαφνικά έβαλε τα χέρια του πάνω μου. Εγώ γύρισα πολύ ήρεμα και του είπα: ''Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις αυτό. Ποτέ ξανά''. Καθώς ένιωθα να τον συντρίβω με το βλέμμα μου, μου φάνηκε μικρός, ανυπεράσπιστος, θύμα της ίδιας του κακόφημης συμπεριφοράς» γράφει η Σοφία Λόρεν για τον Μπράντο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης