Κοσμοσυρροή στο Ηρώδειο για το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Κοσμοσυρροή στο Ηρώδειο για το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δώρος Δημοσθένους και η Δήμητρα Σταθοπούλου, ερμήνευσαν κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού-Δείτε φωτογραφίες

Κοσμοσυρροή στο Ηρώδειο για το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα
«Την αγάπη του Μάριου για τη μουσική και το τραγούδι μόνο η αγάπη του για την πατρίδα μπορούσε να την ξεπεράσει», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Νταλάρας στην μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο. Λίγο μετά ερμήνευσε το «Η δική μου η πατρίδα» κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η Γλυκερία ξεσήκωσε τον κόσμο ερμηνεύοντας το τραγούδι που είχε πει μοναδικά ο αξέχαστος, Δημήτρης Μητροπάνος, το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» και ο Γιάννης Κότσιρας τον «Κόκκινο Ήλιο». Ο Δώρος Δημοσθένους επέλεξε να ερμηνεύσει το τραγούδι «Φωνάζουν οι γειτόνοι» ενώ δεν παρέλειψε να πει και εκείνος δύο λόγια για τον αξέχαστο συνθέτη: «Τώρα που ερχόμουν στο Ηρώδειο, και βλέποντας όλον αυτόν τον κόσμο, σκεφτόμουν ότι ο μόνος που λείπει απόψε είναι ο Μάριος», είπε.

Κλείσιμο


 Στην συναυλία συμμετείχαν επίσης ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Σταθοπούλου που ερμήνευσαν κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του Μάριου Τόκα, που πριν από έξι χρόνια «έφυγε» από τη ζωή.




Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν «Η εθνική μας μοναξιά», «Λαδάδικα», «Μια στάση εδώ», «Εξαρτάται», «Θάλασσες», «Σαν τρελό φορτηγό», «Δίδυμα φεγγάρια». Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή ενός μεγάλου κύκλου παραστάσεων με τον τίτλο «Σ’ αναζητώ», στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του κόσμου και θα ολοκληρωθεί, μετά από δυο χρόνια, στη γενέτειρα του Μάριου, τη Λεμεσό.


Η εκδήλωση, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε ο Ηλίας Μπενέτος, και την παρουσίαση-αφήγηση έκανε ο ηθοποιός Στέλιος Μάϊνας, έκλεισε με την «Αννούλα του Χιονιά».




Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας της Κύπρου και της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού, μεταφέροντας το μουσικό μήνυμα ελπίδας για την επανένωσή του με μια δίκαιη λύση.









Ο Μάριος Τόκας ερμηνεύει το «Η δική μου η πατρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης