«Η βραδιά του Ψηλορείτη»: Χόρεψαν και τραγούδησαν την ιστορία της Κρήτης!

«Η βραδιά του Ψηλορείτη»: Χόρεψαν και τραγούδησαν την ιστορία της Κρήτης!

Με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και τον Θανάση Μαυρόκωστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο

«Η βραδιά του Ψηλορείτη»: Χόρεψαν και τραγούδησαν την ιστορία της Κρήτης!
Κατέκλυσε την πλατεία ο κόσμος που πήγε να απολαύσει τη «Βραδιά του Ψηλορείτη» στο Ηράκλειο, την περασμένη Κυριακή.

Με λίγη καθυστέρηση, λόγω καιρικών συνθηκών, η «Βραδιά του Ψηλορείτη» έριξε την αυλαία των τριήμερων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2014, με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και τον Θανάση Μαυρόκωστα με τα συγκροτήματά τους στο πάλκο να καλωσορίζουν τον κόσμο με τραγούδια για την Κρήτη.

Η «Βραδιά του Ψηλορείτη» αναπαρέστησε όλους τους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, εκφωνώντας στον κόσμο και την ιστορία του κάθε χορού. Για άλλη μια φορά η εκτέλεση του Ερωτόκριτου συγκίνησε τον κόσμο, καθώς επίσης και το τραγούδι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη «Πότε θα κάμει ξαστεριά» όπου ερμηνεύτηκε χωρίς όργανα από τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και τους χορευτές, σε μια αναβίωση, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Κλείσιμο
Στο χώρο της πλατείας ο κόσμος γεύτηκε παραδοσιακό αντικριστό κρέας, τυρί, ρακί, παξιμάδι, ξύγαλο και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Μετά το τέλος της μουσικοχορευτικής παράστασης ξεκίνησε η καντάδα στην πόλη του Ηρακλείου. Πλήθος κόσμου ακολούθησε την καντάδα στη Λ. Καλοκαιρινού ως τα Λιοντάρια και από εκεί προς την Πλατεία Ελευθερίας, κατακλύζοντας τα στενά και διακόπτοντας προς στιγμήν την κυκλοφορία του δρόμου.

Η καντάδα τερμάτισε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να σταθεί και να απολαύσει τους μουσικούς να ανταλλάσσουν μαντινάδες, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης