Την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ τιμούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ τιμούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H τιμητική εκδήλωση «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Μια μεγάλη Ελληνίδα», θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου

Την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ τιμούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και πρύτανη του φημισμένου γαλλικού πανεπιστημιακού ιδρύματος, τη διεθνούς κύρους βυζαντινολόγο Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, είναι αφιερωμένη η τιμητική εκδήλωση «Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ: Μια μεγάλη Ελληνίδα», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (με δελτία προτεραιότητας), ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας θα παρουσιάσει ένα ζωντανό «θεατρικό ντοκιμαντέρ», σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια φωτισμών, Ελευθερία Ντεκώ. Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό αφήγημα διάρκειας 50 λεπτών, βασισμένο στα λεγόμενα της Ελένης Αρβελέρ, έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί στο 16ωρο αρχειακό υλικό του Θανάση Λάλα, ο οποίος θα αναγνώσει, επίσης, αποσπάσματα κειμένων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας, μέσω διαδικτύου, από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η μετάδοση θα είναι ανοικτή σε όλο το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου, στην αντίστοιχη αναφορά της εκδήλωσης (www.megaron.gr). Η σύνδεση θα είναι εφικτή την ημέρα της εκδήλωσης.

Στην πολυετή ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ έχει αναλάβει, κατά καιρούς, σημαντικές θέσεις σε αξιόλογους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Είναι, επίσης, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Για το έργο της, έχει τιμηθεί με πάμπολλα βραβεία και διακρίσεις σε πολλές χώρες. Η συγγραφική της δραστηριότητα είναι πλούσια, ενώ καλείται συχνά να παρουσιάσει ομιλίες και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέμα τη βυζαντινή ιστορία.

Πληροφορίες
Κλείσιμο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Η διανομή των δελτίων εισόδου αρχίζει στις 18:30.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης