«Το Ακρωτήρι στον Πύργο»: Μία ημερίδα στην Σαντορίνη για καλό σκοπό

«Το Ακρωτήρι στον Πύργο»: Μία ημερίδα στην Σαντορίνη για καλό σκοπό

Τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο για την στήριξη των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου

«Το Ακρωτήρι στον Πύργο»: Μία ημερίδα στην Σαντορίνη για καλό σκοπό

Μια ημερίδα/ γιορτή για τη προβολή και οικονομική ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας υπό την Αιγίδα του Δήμου Θήρας.Μια σοβαρή επίπτωση της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών στην Σαντορίνη και στον πολιτισμό της είναι το πάγωμα των πιστώσεων για τις Ανασκαφές του Ακρωτηρίου, με αποτέλεσμα μετά από 47 χρόνια να είναι κλειστά τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

Η «Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας», το σωματείο που βασικό σκοπό έχει την με κάθε τρόπο στήριξη του έργου των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου, με πρόεδρό του τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή των Ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την  συνέχιση του έργου της συντήρησης των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Εστία» του Πύργου, το Πολιτιστικό Χωριό- Cultural Village, το Selene και το La ponta, φυσικά και με την συναίνεση και τη παρουσία της Εταιρίας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, πήραμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας ημερίδας με θέμα « Το Ακρωτήρι στον Πύργο» στο Πολιτιστικό Χωριό, τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014. Μιας γιορτής που θα ενώνει το παρόν με το παρελθόν, μέσα από φαγητό, κρασί, μουσική, δημοπρασίες και λαχειοφόρους αγορές, με σκοπό τα έσοδα που θα προκύψουν να διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο για την στήριξη των Ανασκαφών του Ακρωτηρίου.

Η είσοδος στους χώρους της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα πέραν της κεντρικής ομιλίας του καθηγητή κ. Χρίστου Ντούμα και της συναυλία του La ponda περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις που διαμορφώνουν το πλαίσιο οικονομικής στήριξης της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης