Quidam: Ονειρικές εικόνες από το «Τσίρκο του Ήλιου»

Quidam: Ονειρικές εικόνες από το «Τσίρκο του Ήλιου»

Μέσα από το απόλυτο σκοτάδι, ξεπηδούν εικόνες βγαλμένες από τα όνειρα μας και συνθέτουν μία σουρεαλιστική  παράσταση, που συνδυάζει τις dark μουσικές, τα υψηλής ακρίβειας ακροβατικά, και την κωμωδία

Quidam: Ονειρικές εικόνες από το «Τσίρκο του Ήλιου»
Σαφώς πιο «θεατρικό» από το «Alegria», το «Quidam», η νέα παράσταση του «Τσίρκου του Ήλιου» αφήνει πίσω της, τα νούμερα με τις φωτιές και τα σπαθιά και ακολουθεί ένα πιο «ήσυχο» και καλαίσθητο μονοπάτι. Μέσα από το απόλυτο σκοτάδι, ξεπηδούν εικόνες βγαλμένες από τ' όνειρα μας και συνθέτουν μία σουρεαλιστική  παράσταση, που συνδυάζει τις dark μουσικές, τα υψηλής ακρίβειας ακροβατικά, και την κωμωδία. Ο μυστηριώδης ακέφαλος άνδρας με το παλτό και την ομπρέλα, ο ακροβάτης με το κοστούμι που ίπταται πάνω από το κοινό, οι πόρτες και τα αντίκειμενα που χάνονται και εμφανίζονται ξανά, συνθέτουν ένα εικαστικό θέαμα.

Κλείσιμο
Ακόμα και τα νούμερα μοιάζουν διαφορετικά, πιο «ενήλικα», από ό,τι του «Αlegria». O αισθησιασμός που απέπνεε η καλλιτέχνιδα που έκανε εναέρια ακροβατικά, κρεμασμένη από ένα μακρύ, κόκκινο, μεταξωτό ύφασμα, ή οι αρμονικές κινήσεις των δύο ακροβατων που χωρίς να χάνουν επαφή μεταξύ τους, επιτυγχάνουνν απίστευτες στάσεις, σε κάνουν να ξεχνάς τον βαθμό δυσκολίας των ακροβατικών που βλέπεις. Να ξεχνάς, ότι βλέπεις ένα νούμερο. Σταματάς να είσαι θεατής ενός τσίρκου και είναι σαν να έχεις μπει σε ένα παράξενο όνειρο ή σε κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Εκείνος που σε φέρνει πίσω στην πραγματικότητα, είναι ο «νευρικός» κλόουν που παρουσιάζει δύο νούμερα που προκαλούν το αβίαστο γέλιο του κοινού. Στο πρώτο διαλέγει μία κοπέλα, την οποία θέλει να τη πάει μία ρομαντική βόλτα με το φανταστικό αυτοκίνητο του, και στο δεύτερο να γυρίσει μία ταινία, επίσης με πρωταγωνιστές θεατές από το κοινό. Οι αντιδράσεις του και ο τρόπος που πειράζει εκείνους που ανεβαίνουν τελικά μαζί του στη σκηνή, είναι ξεκαρδιστικός.

Αφορμή για να μπούμε στο σύμπαν του «Quidam», είναι ένα συνηθισμένο κοριτσάκι, η μικρή Ζωή. Στην προσπάθεια της, να ξεφύγει από το κενό που της δημιουργούν οι αδιάφοροι και ψυχροί γονείς της, καταφεύγει σε μία άλλη πραγματικότητα. Πιο ζωηρή, με περισσότερα χρώμα, ένταση και μουσική. Σαν αυτή που ανοίγεται μπροστά στα μάτια, των μικρών και μεγάλων θεατών.

20 - 28/9 στην Αθήνα, Κλειστό Γήπεδο, Μπάσκετ ΟΑΚΑ και 30/9 - 5/10 στη Θεσσαλονίκη, στο PAOK Sport Arena. Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Γερμανός και στο www.lavris.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης