Nicole Mersey: Αυτή είναι η ηθοποιός που εμφανίστηκε γυμνή στην Επίδαυρο

Nicole Mersey: Αυτή είναι η ηθοποιός που εμφανίστηκε γυμνή στην Επίδαυρο

Η Χιλιανής καταγωγής ηθοποιός και μόνιμος κάτοικος Παρισιού Nicole Mersey είναι η γυναίκα-Κίρκη που συνελήφθη στην Επίδαυρο

Nicole Mersey: Αυτή είναι η ηθοποιός που εμφανίστηκε γυμνή στην Επίδαυρο

Γυμνή στα Μάρμαρα της Επιδαύρου να παριστάνει την Κίρκη βρέθηκε η Χιλιανή ηθοποιός Nicole Mersey, η οποία συνεργάζεται με τον μεγάλο σκηνοθέτη Matthias Langhoff σε ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του, που γυρίζεται στην Ελλάδα.

Ο μεγάλος Γερμανός σκηνοθέτης, έχει πλέον συνηθίσει στις ελληνικές αντιδράσεις, καθώς ήδη από το 1997, πάλι στην Επίδαυρο, σε παράστασή του «Βάκχες» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, είχε και πάλι κατηγορηθεί για “προσβολή του μνημείου” καθότι ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εμφανιστεί γυμνός ως Διονύσος, και το σκηνικό της παράστασης με κρεμασμένα κυκλικά σφάγια είχαν σοκάρει. 

Κλείσιμο


Ο σκηνοθέτης γυρίζει ένα αυτοφβιογραφικό φιλμ, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως φόντο για παράσταση που θα ανεβάσει στην Ευρώπη τον χειμώνα που μας έρχεται. Η Nicole Mersey έφτασε στην Ελλάδα μαζί με ένα μεγάλο συνεργείο, για να υποδυθεί την Κίρκη, στο ντοκιμαντέρ του μεγάλου Γερμανού σκηνοθέτη Matthias Langhoff. Η 32χρονη Χιλιανή, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την οργή των αρχαιοφυλάκων καθώς έτρεχε γυμνή στον θεατρικό χώρο. 



Και όπως γνωστοποιήθηκε συνελήφθη μαζί με όλο το συνεργείο και τον σκηνοθέτη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου. 



Ποιά είναι η Nicole Mersey

Η μικροκαμωμένη ηθοποιός, μετακόμισε από τη Χιλή το 2006 στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές της στο θέατρο και την performance, στην σχολή Ecole de la Scène Sur Saône της Λυών και μετέπειτα στην Ecole Jaques Lecoq του Παρισιού. Από το 2007 έως και το 2012 εργάστηκε ως ιδρυτικό μέλος μαζί με τον  Raphaël Defour στον θίασο Microserfs, δουλεύοντας με σύγχρονα κείμενα και πρωτοποριακές παραστάσεις. 





Η ηθοποιός, που συστήνεται ως κωμικός, διακρίνεται για avant-guarde παρουσιάσεις και συμμετοχές που αφήνουν αίσθηση, και συνεργάζεται με θιάσους και ομάδες που έχουν ως βάσει την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Κινούμενη στα πλαίσια αυτού του τύπου θεάτρου, γνώρισε τον σκηνοθέτη Matthias Langhoff, καθώς τον Νοέμβριο του 2013, δούλεψε εθελοντικά μαζί του στην πόλη της Τουλούζ, στα πλαίσια του Chantiers Nomades. Φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης αναγνώρισε το ταλέντο της και την συμπεριέλαβε στην ομάδα για το ντοκιμαντέρ που γυρίζει στην Ελλάδα. 



Την αρχαία μυθολογία όμως φαίνεται να την γνωρίζει καλά, καθώς  τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν μια εκ των ηθοποιών της παράστασης  «Η Φαίδρα και άλλοι Έλληνες» μια παράσταση της μεξικάνης συγγραφέως Χιμένα Εσκαλάντε σε σκηνοθεσία Σιλβί Μονζάν η οποία διακωμωδεί την ελληνική τραγωδία.



Η παράσταση έχει χαρακτηριστεί από τους δημιουργούς της ως μια κωμωδία σχεδόν καρναβαλική. «Εδώ το παλάτι της Κνωσού είναι ένα πλήρες καρναβάλι του ήχου και της μανίας, το πλοίο που κουβαλάει τον Θησέα έχει για soundtrack τους ήχους από το "Πλοίο της Αγάπης". Εδώ, κόρες και αδελφές επαναστάτησαν ενάντια στους σκληρούς νόμους που κληρονόμησαν από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους. Η ιστορία θα αρχίσει τελικά ως ένα γέλιο μετά δακρύων" αναφέρει το πρόγραμμα της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστούσε η Nicole Mersey.



Η Χιλιανή ηθοποιός, μαζί με όλο το υπόλοιπο team του σκηνοθέτη αφέθηκε ελεύθερη και βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης