Παλαγγιά κατά Περιστέρη: Βιάστηκε να πει πράγματα που δεν τεκμηρίωσε για την Αμφίπολη

Παλαγγιά κατά Περιστέρη: Βιάστηκε να πει πράγματα που δεν τεκμηρίωσε για την Αμφίπολη

«Η κυρία Περιστέρη επιτέθηκε μόνο σ' εμένα. Μόνο εγώ εξέφρασα άποψη για τον τάφο της Αμφίπολης;», τόνισε σχολιάζοντας την αγανάκτηση της κυρίας Περιστέρη για τους ισχυρισμούς ότι ο τύμβος δεν είναι μακεδονικός αλλά ρωμαϊκός

Παλαγγιά κατά Περιστέρη: Βιάστηκε να πει πράγματα που δεν τεκμηρίωσε για την Αμφίπολη
Η υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη χθες απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι μακεδονικός αλλά ρωμαϊκός, λέγοντας πως «ο τύμβος είναι του 325-300 π.Χ.».

«Θα μπορούσε να είναι έργο του Δεινοκράτη», τόνισε αγανακτισμένη. «Συνάδελφοι, χωρίς να ξέρουν ούτε το χώρο ούτε την ανασκαφή, βγαίνουν και μιλάνε στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, προσπαθώντας να έχουν πέντε λεπτά, για να φανούν οι ίδιοι», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το μνημείο είναι του 4ου π.Χ. αιώνα, και έχουμε όλες τις αποδείξεις για αυτό. Εξού και είναι μάταιο να βγαίνουν κάποιοι συνάδελφοί μου και να λένε για ρωμαϊκά χρόνια ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή έχουμε περιπτώσεις, όπως παραδείγματος χάριν της κυρίας Όλγας Παλαγγιά, η οποία μιλάει για ρωμαϊκά χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει δει ούτε την ανασκαφή, ούτε την Αμφίπολη και χωρίς να έχω εγώ κάποια επαφή μαζί της ή χωρίς να με έχει ρωτήσει οτιδήποτε»., είπε ακόμη.

Κλείσιμο
Σήμερα, η κυρία Παλαγγιά συνεχίζει την «κόντρα». Με δηλώσεις της στα «Παραπολιτικά FM» σχολίασε: «Λυπήθηκα πολύ για την προσωπική επίθεση που μου έγινε. Λέχθηκε ότι επιζητώ την δημοσιότητα. Η κυρία Περιστέρη επιτέθηκε μόνο σ' εμένα. Μόνο εγώ εξέφρασα άποψη για τον τάφο της Αμφίπολης; Αλλά φαίνεται ότι όσοι συμφωνούν μαζί της δεν επιζητούν την δημοσιότητα. Μόνο εγώ...». 

«Πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «εφόσον δεν έχει τεκμηριωθεί η χρονολόγηση ίσως δεν είναι τελείως αθέμιτο να γίνονται υποθέσεις εργασίας. Κατηγορούμεθα ότι δεν έχουμε δει την ανασκαφή. Μα, δεν μπορούμε να την δούμε. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση! Το να γίνονται προσωπικές επιθέσεις είναι στενάχωρο. Μακάρι να βρει στοιχεία να με διαψεύσει. Αλλά δεν έχω δει τίποτα. Νομίζω ότι βιάστηκε να πει πράγματα τα οποία δεν τεκμηρίωσε».

«Εφόσον έχουν μιλήσει τόσο πολλοί άλλοι διατηρώ το δικαίωμα να πω την γνώμη μου. Δεν έχω αλλάξει θέση. Δεν έχει βρεθεί κάτι που να με διαψεύδει. Η χρονολόγηση που την τοποθετούν στον 4ο αιώνα συνδέθηκε με τον Λεόντα της Αμφίπολης. Λένε ότι βρέθηκε ένα μέρος της χαίτης. Το να βρέθηκε ένα κομμάτι του σε επιχώσεις δεν λέει κάτι. Υπήρχαν πολλοί τάφοι στην περιοχή. Μια προσωπική επίθεση δεν είναι σωστή και έχω στενοχωρηθεί πολύ. Λέω ότι προσωπικά δεν έχω πειστεί. Δεν έχει σημασία τι εποχής είναι το μνημείο. Παραμένει πολύ σημαντικό. Όποτε κι αν έγινε είναι ένα σημαντικό μνημείο. Προς το παρόν επιμένω αλλά ο χρόνος θα δείξει», σημείωσε ακόμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης