«Silicon Valley»: Η σειρά-έκπληξη έρχεται και στην Ελλάδα

«Silicon Valley»: Η σειρά-έκπληξη έρχεται και στην Ελλάδα

Εάν το Big Bang Theory είναι η σειρά σου και οι σπασίκλες οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες, πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία στο Silicon Valley

«Silicon Valley»: Η σειρά-έκπληξη έρχεται και στην Ελλάδα
Εάν το Big Bang Theory είναι η σειρά σου και οι σπασίκλες οι αγαπημένοι σου χαρακτήρες, πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία στο Silicon Valley.

Οπου κι αν κοιτάξεις στο Ίντερνετ, θα δεις κάτι σχετ ικό με «startup» εταιρείες. Συνέδρια, διαγωνισμοί, ομιλίες, νέες εταιρείες και πολλά-πολλά χρήματα, ειδικά στις ΗΠΑ.

Ολο αυτό το σκηνικό φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το HBO, το κανάλι που, μεταξύ άλλων, μας έχει δώσει τα Game of Thrones, True Detective, The Sopranos και The Wire.

Κλείσιμο
Δημιούργησε έτσι μία νέα κωμωδία, υπό τον τίτλο “Silicon Valley”, η οποία ασχολείται με
σπασίκλες ιδρυτές «startup» εταιρειών, που δυσκολεύονται στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Αμερική -και από τις 28 Σεπτεμβρίου θα προβάλλεται και στην Ελλάδα, μέσα από τα κανάλια Novacinema- και έχει ως πρωταγωνιστές πέντε προγραμματιστές.

Κεντρικός χαρακτήρας ο Richard, ένας ιδιοφυής και εσωστρεφής προγραμματιστής που
ζει σε ένα hacker hostel μαζί με τους κοινωνικά απροσάρμοστους φίλους του, Big Head, Gilfoyle και Dinesh. Ολοι τους ζουν κάτω από την επίβλεψη του Erlich, ενός εγωπαθούς dotcom εκατομμυριούχου, που τους φιλοξενεί στο σπίτι του δωρεάν, με την προϋπόθεση όμως ότι θα του δίνουν το 10% από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που υλοποιούν.

Ενας πόλεμος μεταξύ δύο δισεκατομμυριούχων ξεσπά στη συνέχεια γύρω από τον
Richard και τους φίλους του, καθώς όλοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την επιτυχημένη
εφαρμογή που έχει ανακαλύψει.

Για τη σειρά πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα και σε πραγματικά τεχνολογικά συνέδρια και εκθέσεις, ενώ το ύφος της χαρακτηρίζεται από το καυστικό χιούμορ του δημιουργού της, Mike Judge, ο οποίος είχε πηγή έμπνευσης την προσωπική του εμπειρία ως μηχανικός στη Silicon Valley.

Η σειρά απέσπασε πέντε υποψηφιότητες στα φετινά Emmy Awards, μεταξύ των οποίων
σκηνοθεσίας, σεναρίου, αλλά και καλύτερης κωμικής σειράς.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει οχτώ επεισόδια, ενώ το ΗΒΟ ανακοίνωσε ήδη την απόφασή του να προχωρήσει στην παραγωγή και δεύτερου κύκλου.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Richard κατέχει ο Thomas Middleditch, ενώ στη σειρά πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, η Amanda Crew, γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία «Jobs».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης