Γιορτάζουν είκοσι χρόνια οι Νύχτες Πρεμιέρας με σχεδόν εκατό ελληνικές ταινίες

Γιορτάζουν είκοσι χρόνια οι Νύχτες Πρεμιέρας με σχεδόν εκατό ελληνικές ταινίες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, επιστρέφει με πληθώρα ελληνικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και δεκάδες άλλα διεθνή διαμάντια του κινηματογράφου και γιορτάζει τα είκοσι χρόνια της διοργάνωσης

Γιορτάζουν είκοσι χρόνια οι Νύχτες Πρεμιέρας με σχεδόν εκατό ελληνικές ταινίες

Στην φετινή επετειακή διοργάνωση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θα προβληθούν φέτος συνολικά 241 ταινίες, από τις πέντε ηπείρους, ένα νούμερο που αποτελεί ρεκόρ. 

Ελληνικές Συμμετοχές

Κλείσιμο

97 ελληνικές ταινίες φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας, μεταξύ των οποίων 12 Μεγάλου Μήκους.

Καταρχήν θα δούμε το «Xenia» του Πάνου Κούτρα, σε μία ειδική προβολή στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση αλλά και την νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, «A Blast» / «Η Έκρηξη», που είναι και οι δύο πιο αναμενόμενες για αυτή τη διοργάνωση.

Επίσης θα παρακολουθήσουμε το «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, την «Πανδημία» του Δημήτρη Πιατά, η «Η Επέλαση των Απάτσι» του Γιάννη Σολδάτου και η «Μητριαρχία» του Νίκου Κορνήλιου

Το «Excision» της Βικτώριας Βελλοπούλου που θα προβληθεί μαζί με το μικρού μήκους «Bref» της Χριστίνας Πιτούλη, αλλά και την εξαιρετική «Δεν Πρόλαβα» σε σκηνοθεσία Andi Grabocka  και σενάριο Γιώργου Χαρίση, «Η Γκόλφω στην Επίδαυρο» του Ηλία Γιαννακάκη και το «Sam Roma – Είμαστε Τσιγγάνοι» της Μαρίνας Δανέζη - οι ελληνικές συμμετοχές στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ.

Ταινίες Έναρξης και Λήξης

Το Φεστιβάλ φέτος θα ανοίξει με κωμωδία, το «Ιστορίες για Αγρίους» του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν σε παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ και θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη

«Το Κορίτσι Που Εξαφανίστηκε» 9δύο μέρες μετά την επίσημη πρώτη της σε Νέα Υόρκη) με πρωταγωνιστές τους Μπεν Αφλεκ και Ροζαμουντ Πάικ.

Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους

Φέτος το φεστιβάλ έλαβε 191 αιτήσεις, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης «191 ταινιούλες που μας παίδεψαν, μας συγκίνησαν, μας επιβεβαίωσαν ότι το ελληνικό σινεμά απλώνει ήδη ισχυρές ρίζες στο μέλλον». 65 από αυτές αποτελούν το Διαγωνιστικό Τμήμα.

Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα

11 ταινίες από Αμερική, Λατινική Αμερική και Ευρώπη αποτελούν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και στην καλύτερη από αυτές θα απονεμηθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ. Αναμεσά τους, το «'71», το Νορβηγικό «Στο Σκοτάδι» αλλά και το «Η Απόσταση Μεταξύ Μας» και το κρυμμένο μυστικό των φετινών Καννών που φλερτάρει και με τις ταινίες τρόμου, το Δανέζικο «WHEN ANIMALS DREAM»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης