«Λεωφορείο ο Πόθος», διάρκειας 3,5 ωρών, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

«Λεωφορείο ο Πόθος», διάρκειας 3,5 ωρών, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή Young Vic του Λονδίνου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Λεωφορείο ο Πόθος», διάρκειας 3,5 ωρών, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής
Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του Young Vic, το «Λεωφορείον ο Πόθος» σε  σκηνοθεσία του Μπένεντικτ Άντριους, με την Τζίλλιαν Άντερσον στον ρόλο της, Μπλανς Ντυμπουά, έρχεται την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Λεωφορείο Ο Πόθος είναι η δεύτερη της φετινής σειράς αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της  Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό  και θα μεταδοθεί με ελληνικούς  υπότιτλους.

Κλείσιμο
Τον ρόλο του Στάνλεϋ Κοβάλσκι, κρατάει στην παράσταση ο Αμερικανός Μπεν Φόστερ, και τον ρόλο της Στέλλας –αδελφής της Μπλανς και γυναίκας του Στάνλεϋ– η Βρετανίδα Βανέσα Κίρμπι.

Από την πρώτη του παράσταση, το 1947, το Λεωφορείο Ο Πόθος εξελισσόταν πάντα σε σκηνικό που παρέπεμπε στην περίοδο που γράφτηκε. Ο Μπένεντικτ Άντριους δεν ακολούθησε τον κανόνα και εμπιστεύτηκε στην ελβετίδα σκηνογράφο Μάγκντα Βίλλι, συνεργάτιδα επί πολλά χρόνια του Τόμας Οστερμάγερ, την κεντρική του ιδέα, που αλλάζει δραματικά την προσέγγιση του έργου. Το έργο εξελίσσεται στη σημερινή Νέα Ορλεάνη και όλη η πλοκή συμβαίνει σε ένα άψογο, σύγχρονο διαμέρισμα, με μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο περιστρέφεται διαρκώς σε όλη τη διάρκεια του έργου, έτσι που αυτό που παρακολουθούμε αποκτάει συνεχώς καινούργιες προοπτικές. Βλέπουμε τα πάντα, την κουζίνα, το μπάνιο, το καθιστικό, την αποθήκη και τους πρωταγωνιστές ταυτόχρονα, τον καθένα σ’ ένα χώρο και σε διαφορετικές δραστηριότητες.

«Βγήκα από αυτή τη συντριπτική παράσταση, συγκλονισμένος, ταραγμένος και έτοιμος να ξεσπάσω σε κλάμα. Δεν είχα ποτέ δει παραγωγή αυτού του έργου με τόσο έντονο συναίσθημα, τόσο βίαιη, τόσο βαθιά ανησυχητική» γράφει ο αρθογράφος στην Daily Telegraph.

Στην κριτική της παράστασης, η Guardian σημειώνει:  «Το πραγματικό τεστ οποιασδήποτε παραγωγής αυτού του έργου είναι αν σου επιτρέπει να δεις την άποψη του κάθε χαρακτήρα. Αν η Μπλανς είναι απλώς μια τσακισμένη καλλονή του Νότου και ο Στάνλεϋ ένα ακατέργαστο κτήνος, το έργο κατρακυλά στο μελόδραμα. Ο Άντερσον συλλαμβάνει και τις αλαφροΐσκιωτες μεγαλομανίες της Μπλανς, αλλά και την απελπισμένη συναισθηματική μοναξιά της. Ο Μπεν Φόστερ παίζει τον Κοβάλσκι με φυσικό ένστικτο, ένας κοντοκουρεμένος, γεμάτος τατουάζ στρατιώτης, που μόλις απολύθηκε από το στρατό, που αντιδρά στις ραδιουργίες της κουνιάδας του, με πολεμικά αντανακλαστικά… Μια δυναμική παράσταση, που μας θυμίζει ότι ο Ουίλλιαμς μιλάει για ατελείς ανθρώπους. Οι ερμηνείες της Άντερσον και του Φόστερ μας αποκαλύπτουν με σφοδρότητα δύο ανθρώπους που παλεύουν μεταξύ τους αλλά και με τους δαίμονές τους».

«Η Άντερσον μπαίνει στην παρέα μεγάλων αστέρων με την ερμηνεία της στην παράσταση» γράφει ο Hollywood Reporter. «Δίπλα στην Τζέσικα Τάντι, τη Βίβιαν Λη, τη Ρέιτσελ Βάις, την Κέιτ Μπλάνσετ. Ο σκηνοθέτης Μπένεντικτ Άντριους και οι ηθοποιοί του κάνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τολμηρή προσπάθεια να επανασυνδεθούν με τα αρχέγονα πάθη, που βρίσκονται στην καρδιά αυτού του πολυπαιγμένου αμερικανικού κλασικού έργου και αποκαθιστούν τη χαμένη του δύναμη».

Ερμηνεύουν:  Gillian Anderson: Μπλανς Ντυμπουά, Ben Foster: Στάνλεϋ Κοβάλσκι,
Vanessa Kirby: Στέλλα Κοβάλσκι

Kαι οι:
Clare Burt, Lachele Carl, Branwell Donaghey, Otto Farrant, Nicholas Gecks, Troy Glasgow, Stephanie Jacob, Corey Johnson, Claire Prempeh

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00,  Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη,  Με ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 3,5 ώρες

 

 




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης