Ακόμα ένα βραβείο για τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Ακόμα ένα βραβείο για τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Αμερικανός ηθοποιός θα τιμηθεί με το βραβείο Σέσιλ ντε Μιλ, την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ 

Ακόμα ένα βραβείο για τον Τζορτζ Κλούνεϊ
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ ντε Μιλ, την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, για την συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι διοργανωτές της τελετής βράβευσης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα βραβευτεί τον Ιανουάριο στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Ο 53χρονος Κλούνεϊ έχει βραβευτεί με Όσκαρ δύο φορές: 'Β Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Syriana" και παραγωγής για την ταινία του 2013 "Argo". Επίσης έχει βραβευτεί τρεις φορές με Χρυσή Σφαίρα, περιλαμβανομένων των ταινιών "Οι Απόγονοι" (2012) και "Ω Αδελφέ που είσαι;" (2001).
Φέτος, βγήκε στις αίθουσες η πέμπτη του ταινία ως σκηνοθέτη, το "Μνημείων Άνδρες", ενώ πρόσφατα υπέγραψε με την Sony Pictures για να σκηνοθετήσει την ταινία "Hack Attack" που αφορά το πρόσφατο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία.
Η είδηση για την επικείμενη βράβευση του Κλούνεϊ γίνεται γνωστή λίγο πριν από τον γάμο του στα τέλη του μήνα στη Βενετία με την δικηγόρο σύντροφό του Αμάλ Αλαμουντίν.
Κλείσιμο
Το βραβείο έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, ο οποίος διακρίθηκε τόσο στον βωβό όσο και στον ομιλούντα κινηματογράφο.
Πέρυσι, το βραβείο έλαβε ο Γούντι Άλεν, ο οποίος δεν συνηθίζει να παραλαμβάνει ο ίδιος τα βραβεία του κι έτσι έστειλε στη θέση του την Νταϊάν Κίτον. Στο παρελθόν με την διάκριση αυτή έχουν τιμηθεί οι ηθοποιοί Τζόντι Φόστερ, Μόργκαν Φρίμαν και Ρόμπερτ ντε Νίρο και οι σκηνοθέτες Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορσέζε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης