«Έφυγε» ο Αλέξης Γεωργίου: Τελευταίο αντίο στον Έλληνα «Νουρέγιεφ»

«Έφυγε» ο Αλέξης Γεωργίου: Τελευταίο αντίο στον Έλληνα «Νουρέγιεφ»

Ο χορογράφος των επιτυχημένων καλλιτεχνών αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα στα μάτια τον είχε οδηγήσει στην τύφλωση

«Έφυγε» ο Αλέξης Γεωργίου: Τελευταίο αντίο στον Έλληνα «Νουρέγιεφ»
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πασίγνωστος χορευτής και χορογράφος Αλέξης Γεωργίου σε ηλικία 62 χρόνων.

Ο γητευτής του χορού που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χώρο έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα. Ο χορογράφος των επιτυχημένων καλλιτεχνών αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα στα μάτια τον είχε οδηγήσει στην τύφλωση σύμφωνα με όσα λέει μιλώντας αποκλειστικά στοprotothema.gr ο στενός του φίλος και συνάδελφος Άγγελος Χατζής.

«Ήταν πολύ δύσκολη η καθημερινότητά του τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούσε να βρει δουλειά, ήταν έτοιμος να κάνει το ο,τιδήποτε για να επιβιώσει αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να εργαστεί εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την όρασή του. Είχε πέσει σε κατάθλιψη, όσο και ότι μπορούσα να κάνω το έκανα και προσπαθούσα να το στηρίζω και να είμαι κοντά του. Έφυγε τόσο άδικα, τόσο πρόωρα αλλά δυστυχώς και τόσο πολύ ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος. Και αν σκεφτείτε ότι είχε βοηθήσει κόσμο και κόσμο όταν τα οικονομικά του ήταν καλά. Δυστυχώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι άνθρωποι όταν σου κάθεται στραβή σου γυρνάνε την πλάτη και ξεχνάνε», θα σημειώσει με νόημα ο γνωστός καλλιτέχνης Άγγελος Χατζής.

Κλείσιμο


Ο Αλέξης Γεωργίου, που στο παρελθόν είχε συνδέσει το όνομά του κυρίως με τη Λυρική Σκηνή όμως είναι γνωστός και για λαμπερές συνεργασίες σε θέατρα αλλά και νυχτερινά μαγαζιά. Μοσχολιού, Πουλόπουλος, Πάριος,  Διαμάντη, Βοσκόπουλος, Σακελλαρίου ήταν μόνο μερικές από τις πολύ πετυχημένες συνεργασίες του. Ο ίδιος συνήθιζε να λέει ότι πέρασε εξαιρετικά χρόνια, ήταν πολύ σπάταλος ξόδευε πάντα περισσότερα από όσα έβγαζε. Δήλωνε ωστόσο πάντα ευγνώμων και αν και πολλοί του γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα εκείνος δεν κρατούσε σε κανέναν κακία. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 15.30 στο κοιμητήριο Σχιστού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης