Γιάννης Μποσταντζογλου και Ελένη Φιλίνη δίνουν... ρέστα στην «Τελική Αποπληρωμή»

Γιάννης Μποσταντζογλου και Ελένη Φιλίνη δίνουν... ρέστα στην «Τελική Αποπληρωμή»

Από τις 11 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους η νέα ελληνική παραγωγή «Τελική Αποπληρωμή» που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς σε διεθνή φεστιβάλ - Δείτε το trailer

Γιάννης Μποσταντζογλου και Ελένη Φιλίνη δίνουν... ρέστα στην «Τελική Αποπληρωμή»
Ένας πρώην μποξέρ, o Γρηγόρης, έχει εγκαταλείψει το όνειρό του εδώ και καιρό. Ακολουθεί πια στη ζωή του τους κανόνες του υποκόσμου, δουλεύοντας για τον Μάρκο. Μαζί με τον συνεργάτη του Χρήστο έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να συλλέγει χρωστούμενα από ανθρώπους που αδυνατούν να πληρώσουν το χρέος τους. Μέσα από μία περιπετειώδη ζωή που περιλαμβάνει απειλές, καταδιώξεις και ληστείες, ο Γρηγόρης θα γνωρίσει τη Νεφέλη, μια νεαρή ηθοποιό την οποία ερωτεύεται. Όμως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό από το παρελθόν του Γρηγόρη θα τον κάνει αναθεωρήσει τη ζωή του και να συγκρουστεί με όλους και με όλα για να κάνει την τελική αποπληρωμή.

Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο Λος Αντζελες και στη Νέα Υόρκη σε κινηματογραφικές εταιρίες παραγωγής και έχοντας σκηνοθετήσει ήδη αρκετές μικρού μήκους ταινίες, ο Αλέξανδρος Λεονταρίτης παρουσιάζει με περηφάνια την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ένα σκοτεινό ανεξάρτητο φιλμ νουάρ με φόντο την Αθήνα της κρίσης.

Ο σκηνοθέτης κατέληξε σε αυτή τη θεματική καθώς όπως λέει ο ίδιος «Ηθελα να φτιάξω μία ταινία η οποία θα μπορούσε να συνδυάσει τα στοιχεία μίας εμπορικής ταινίας και παράλληλα θα εμπεριείχε και το καλλιτεχνικό στίγμα που ήθελα να δώσω. Είναι μία ταινία η οποία πιστεύω ότι ενώ έχει δανειστεί χαρακτηριστικά από τον αμερικάνικο κινηματογράφο και από ταινίες δράσης, διατηρεί παράλληλα τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα και είναι γυρισμένη στην Ελλάδα. Θεώρησα σημαντικό λοιπόν να κάνω μία τέτοιου είδους ταινία η οποία ενώ θα είχε πιο υψηλές απαιτήσεις από άποψη παραγωγής θα μπορούσε να γυριστεί ανεξάρτητα και να καταφέρει και το στόχο της
.
Κλείσιμο
Ο Λενοταρίτης είχε στο μυαλό του έναν άνθρωπο που βιώνει την ελληνική κρίση καθημερινά, και πιέζεται από δύσκολες καταστάσεις αλλά και αποφάσεις που πρέπει να πάρει. «Είναι μία κατάσταση με την οποία θεωρώ ότι έχει ταυτιστεί πολύς κόσμος το τελευταίο διάστημα ειδικά στην Ελλάδα, η οποία έχει ζοριστεί αρκετά οικονομικά και βιώνει πιο έντονα όλο αυτό το κοινωνικό φαινόμενο. Ο βασικός χαρακτήρας της ιστορίας, ο Γρηγόρης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό το όνειρο του να γίνει μποξέρ και δουλεύει για λογαριασμό του Μάρκου. Η καθημερινότητα του αποτελείται από τις διάφορες επισκέψεις που κάνει μαζί με τον συνεργάτη του, τον Χρήστο στους διάφορους κακότυχους δανειστές οι οποίοι αναγκάστηκαν να μπούνε σε αυτό το φαύλο παιχνίδι της τοκογλυφίας. Μέσα όμως από όλην αυτήν την ασφυκτική κατάσταση παρόλο που οι συνθήκες και οι καταστάσεις δείχνουν ότι κάποια πράγματα είναι αδύνατα να γίνουν, εμφανίζεται μία πιθανή διέξοδος. Αυτό ήταν ίσως μία από τις πιο βασικές ιδέες που ήθελα να δώσω μέσα από την ταινία. Πως όταν θέλει κάποιος κάτι πραγματικά, ακόμα και αν οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες, μπορεί με την επιμονή και τη θέληση του να αλλάξει τα πράγματα».

Μια εν τέλει αισιόδοξη ταινία, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Γιάννη Μποστάνζογλου και την Ελένη Φιλίνη, θα αποτελέσει θέμα συζήτησης το φθινόπωρο για όλους τους σινεφίλ.

Μία σύγχρονη περιπέτεια που εμπνέεται από τη σημερινή ελληνική επικαιρότητα, την τοκογλυφία και την οικονομική κρίση, με έντονα κοινωνικά στοιχεία κι επιρροές ταινιών δράσης αστυνομικού χαρακτήρα.

Η ταινία έχει κερδίσει τα εξής βραβεία:

2ο Βραβείο Remi στο 47 Worldfest-Houston International Film Festival 2014

Βραβείο κοινού στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF 2013)

Υποψήφια για το βραβείο "Χρυσή Αφροδίτη" του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (CYIFF 2013), όπως επίσης και στις κατηγορίες: κουστούμια, σκηνογραφία και Α' ανδρικής ερμηνείας

Βραβείο κοινού στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας-Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” (PIFF 2013)

Επίσημη Πρεμιέρα στο Horrorant Film Festival 'Fright Nights' 2014 της Αθήνας


Δείτε εδώ το trailer


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης