Οι «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο «Θανάσης Βέγγος»

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο «Θανάσης Βέγγος»


Μετά τη μεγάλη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφουν στην Αττική για μια σειρά παραστάσεων, ξεκινώντας απόψε το βράδυ, από το θέατρο «Θανάσης Βέγγος», στον Κορυδαλλό

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο «Θανάσης Βέγγος»
Μία από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι «Θεσμοφοριάζουσες», παρουσιάζονται από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ, σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη και του Πιτσιρίκου.

Μετά τη μεγάλη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφουν στην Αττική για μια σειρά παραστάσεων, ξεκινώντας απόψε το βράδυ, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου,  από το θέατρο «Θανάσης Βέγγος», στον Κορυδαλλό.

Ο ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης μαζί με τον Δημήτρη Πιατά και μια πλειάδα ηθοποιών, μας μεταφέρουν στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιών. Ο ποιητής Ευριπίδης, εξαιρετικά ανήσυχος, επισκέπτεται έναν συγγενή του, για να ζητήσει τη βοήθειά του. Το πρόβλημά του είναι ότι κινδυνεύει η ζωή του, αφού όλες οι γυναίκες της πόλης, που βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να βρουν έναν τρόπο να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημίζει στα έργα του.

Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν, είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Συγγενής. Ποιος είναι, όμως, αυτός ο Συγγενής; Πουθενά μέσα στο έργο, δεν ακούγεται το όνομά του. Σαν να μην έχει άλλη ταυτότητα εκτός της… συγγένειάς του. Ποιος είναι; Ένας απλός συγγενής. Ναι. Αλλά ποιου; Του Ευριπίδη; Δικός μας; Όλων; Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κιμούλης: «Στην παράστασή μας, σαν μέσα σε ένα όνειρο - όνειρο ή εφιάλτης - στο τώρα, στην εποχή μας, στην εποχή της κρίσης των πάντων, στην εποχή της ανυπαρξίας κάθε ταυτότητας, ένας άντρας, ένας συγγενής μας, παγιδευμένος στην αντίληψη πως η κοινωνία έχει φύλο και το φύλο αυτής είναι αρσενικού γένους, χάνεται μέσα σε έναν λαβύρινθο μεταμορφώσεων, για να βρεθεί αποκλεισμένος σε έναν χώρο καθαρά θηλυκό.
Κλείσιμο

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική του Διονύση Τσακνή. Οι χορογραφίες της Έλενας Γεροδήμου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς, Φαίη Ξυλά, Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Ραφαήλος, Χάρης Χιώτης. Χορός: Νάντια Ανθοπούλου, Τόνια Καζάκου, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ντέπυ Μαλλιαρού, Ισιδώρα Μπουζιούρη, Μαρίνα Μυρτάλη, Ματίνα Νικολάου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αρετή Ντάλιου, Αρετή Πασχάλη, Κωνσταντίνα Σπάθη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Ειρήνη Τσαβά.

Πρόγραμμα περιοδείας

    Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» - Κορυδαλλός
    Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, 21.00: Βεάκειο Θέατρο - Πειραιάς
    Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» - Νταμάρι Βριλησσίων
    Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, 21.00: Ανοιχτό Θέατρο - Γαλάτσι
    Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο Πέτρας - Πετρούπολη
    Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 21.00: Κατράκειο Θέατρο - Νίκαια
    Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής» - Ηλιούπολη
    Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, 20.30: Θέατρο Ρεματιάς - Χαλάνδρι
    Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» - Αιγάλεω
    Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, 21.00: Ανοιχτό Θέατρο Σάρας - Μαρκόπουλο
    Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, 21.00: Ανοιχτό Δημοτικό Αμφιθέατρο - Αχαρνές
    Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, 21.00: Θέατρο Άλσους - Νέα Σμύρνη.


Πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 18 ευρώ, μαθητικό - φοιτητικό: 15 ευρώ, ανέργων - πολυτέκνων - ΑΜΕΑ: 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης: ταμεία θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9 - 11), βιβλιοπωλεία «Ιανός», εισιτήρια από 9 ευρώ διατίθενται ηλεκτρονικά από το viva.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης