Tα μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ δεν «σπάνε» πια ταμεία

Tα μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ δεν «σπάνε» πια ταμεία


Τα τέρατα και οι σούπερ ήρωες της μεγάλης οθόνης κάνουν το κοινό να «χασμουριέται», καταλήγουν οι αναλυτές

 Tα μπλοκμπάστερ του Χόλιγουντ δεν «σπάνε» πια ταμεία
Τα τέρατα και οι σούπερ ήρωες που προσπάθησαν να καταστρέψουν ή να σώσουν τον κόσμο στην μεγάλη οθόνη έκαναν το κοινό στις αίθουσες.... να χασμουρηθεί. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει οι αναλυτές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, βλέποντας τις ταινίες για τις οποίες οι παραγωγοί του Χόλιγουντ ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, να έχουν καθοδική πορεία στα αμερικανικά box office.

Mπλοκμπάστερ όπως τα «Godzilla», «The Amazing Spider-Man 2», «X-Men: Days of Future Past» και «Transformers: Age of Extinction» μπορεί την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους να «έσπασαν ταμεία», σημειώνοντας κέρδη ύψους 90 και 100 εκατ. δολαρίων, αλλά στην συνέχεια βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις των box office. Ενδεικτικό είναι, ότι τη δεύτερη εβδομάδα ο «Spider-Man» γνώρισε πτώση στις εισπράξεις των εισιτηρίων κατά 59%, ο «Godzilla» κατά 67%, και οι «X-Men» και «Transformers» κατά  64%.

Πολλοί αναλυτές έχουν σπεύσει να εξηγήσουν το φαινόμενο της πτώσης των μπλοκμπάστερ, με κάποιους από αυτούς να λένε το προφανές: ότι οι περισσότερες ταινίες του είδους ,απλά, δεν είναι καλές. Ο αναλυτής, Paul Dergarabedian, κατηγόρησε τα στούντιο για το γεγονός ότι κάθε χρόνο, μεταξύ Μαϊου και Ιουλίου, προσφέρουν ένα πακέτο ταινιών-υπερπαραγωγών. Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μπλοκμπάστερ να βγαίνουν μαζικά στις αίθουσες, κατά τους θερινούς μήνες, προκαλώντας ένα «μποτιλιάρισμα» στα box office. Σύμφωνα με την εκτίμηση του, μία ταινία δεν βρίσκει τον επαρκή χώρο για να αναδειχθεί. Ωστόσο υπάρχουν και τα «φωτεινά» παραδείγματα: το «Despicable Me 2» και ο «Iron Man 3» βρέθηκαν πρώτα σε εισπράξεις σημειώνοντας για το 2013 κέρδη ύψους 1.215 εκατ. δολαρίων και 918 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Κλείσιμο


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης