Επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο για το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο για το Φεστιβάλ Ρεματιάς


Μετά από ένα μικρό διάλλειμα για διακοπές, το 33ο Φεστιβάλ Ρεματιάς επιστρέφει στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου και προσκαλεί καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανάμεσα τους, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τους Αλέξανδρο Ρήγα-Δημήτρη Αποστόλου, τον Γιώργο Κιμούλη και αλλους.

Επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο για το Φεστιβάλ Ρεματιάς
Αφού μεσολάβησε ένα μικρό διάλλειμα για διακοπές, το 33ο Φεστιβάλ Ρεματιάς επέστρεψε (25/8) στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου και προσκαλεί καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανάμεσα τους, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τους Αλέξανδρο Ρήγα-Δημήτρη Αποστόλου, τον Γιώργο Κιμούλη και αλλους.

Η νέα αρχή γίνεται την 1η Σεπτέμβρη με την παιδική παράσταση «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Μία ημέρα αργότερα θα ακουστούν «Tα τραγούδια του Ελληνικού Σινεμά» με τους Τ. Κατοπόδη, Π. Βελέτζα και Γ. Βαγενά (2/9) ενώ θα ακολουθήσει το αφιέρωμα στη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας με τίτλο “Viva Mariα”. Στην συναυλία συμμετέχει η υψίφωνος, Ροζ-Μαρί Κυπραίου και ο βαρύτονος, Urmas Pevgonen (3/9).

Η συνέχεια γράφεται με τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που θα παρουσιάσουν τη νέα σουρεαλιστική κωμωδία  «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» με τις: Χ. Ρώπα, Ε. Καστάνη, Κ. Μιχαήλ, Ν. Δραγούμη, Ν. Καλογρίδη, Τ. Μπότση, Σ. Βογιατζάκη, Π. Χοροζίδου, Π. Κωστής και η Τ. Παπουτσή (4/9).

Κλείσιμο
Στις 5 Σεπτέμβρη, οι “ΠΕΝoula Band”, 34 χρόνια μετά την ιστορική συναυλία στο ‘’ΑΙΘΡΙΟ’’ επιστρέφουν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με ξένη και ελληνική Classic Rock. Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.

Το τετραήμερο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στον Αριστοφάνη. Στο Ευριπίδειο Θέατρο θα ανέβουν για μία παράσταση (7/9) οι «Βάτραχοι» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα με τους Β. Χαραλαμπόπουλο, Φ. Μουρατίδη και Γ. Ζουγανέλη. Στη συνέχεια, ο Θεατρικός Οργανισμός «κάτω απ΄ τη γέφυρα – παιδική σκηνή» ανεβάζει το έργο του «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή (8/9). Στις 9 και 10 του μήνα, ο Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει τις «Θεσμοφοριάζουσες».

Στις 11 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα περιπλανηθεί από τα ρεμπέτικα και λαϊκά της παράστασης «Μουσικές Διαδρομές με τον Βασίλη Τσιτσάνη» με τους Β. Λαζαρίδη, Θ. Σιδηρά, ενώ την επόμενη ημέρα (12/9) στην μακρινή Λατινική Αμερική με τους “Roman Gomez Trio και την Martha Moroleon” . Το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί με την Συναυλία Παραδοσιακής μουσικής «Απ΄την Ήπειρο στη Θράκη… ένα τραγούδι δρόμος», μια παράσταση αφιέρωμα στην παράδοση τόπων με ιστορική μνήμη και λαογραφικό πλούτο, στις 13/9 με είσοδο ελεύθερη.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με το «Αφιέρωμα στον συνθέτη και στιχουργό Κώστα Βίρβο» από την Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου στις 15/9 με είσοδο ελεύθερη.

Ώρα Έναρξης: 20:30 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης