Βγαίνουμε Αθήνα: Τα «Παντρολογήματα» με τον Γιάννη Μπέζο στο Κατράκειο

Βγαίνουμε Αθήνα: Τα «Παντρολογήματα» με τον Γιάννη Μπέζο στο Κατράκειο

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (28/8) και της Παρασκευής (29/8)

Βγαίνουμε Αθήνα: Τα «Παντρολογήματα» με τον Γιάννη Μπέζο στο Κατράκειο
Θέατρο
«Ιππόλυτος» στο θέατρο Ρεματιάς

Τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λ. Κονιόρδου, από το Εθνικό Θέατρο. Ερμηνεύουν: Λ. Πρωτοψάλτη, Λ. Κονιόρδου, Θ. Πάνου, Ν. Κουρής, Μ. Φριντζήλα, Φ. Καστρής. Υπόθεση: Ο παράφορος έρωτας της Φαίδρας για τον γιο του συζύγου της, τον Ιππόλυτο, και οι τραγικές συνέπειές του, στο θέατρο (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι). Τηλ : 2106855898. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: 15, 12 ευρώ.

«Πέρσες» στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Τραγωδία του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη, από το ΚΘΒΕ. Ερμηνεύουν: Γ. Φέρτης, 'Ακης Σακελλαρίου, Λ. Γεωργακόπουλος, Γ. Κολοβός. Υπόθεση: Μέσα από το θρήνο των Περσών ο Αισχύλος καταδεικνύει το μέγεθος της ήττας, ενώ καταδικάζει την ανθρώπινη αλαζονεία, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας). Τηλ : 2105565612. Ώρα: 20:30. Εισιτήριο: 12, 5 ευρώ.

Μουσική
«Eleanor Friedberger» στο Cantina Social

Μετά τη θητεία της στο αμερικανικό indie σχήμα Fiery Furnaces συνεχίζει την τέχνη της τραγουδοποιίας της, την οποία παρουσιάζει σε μια σόλο παράσταση για κιθάρα και φωνή, στο Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή). Τηλ: 2103251668. Ώρα: 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
Κλείσιμο

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς στο Χυτήριο

Eρμηνεύει δικές του επιτυχίες αλλά και τραγούδια άλλων, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, οι Depeche Mode, οι Cure κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διασκευές από την ελληνική και την ποπ- ροκ σκηνή αλλά και κομμάτια σε παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς, στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός). Τηλ: 2103412313. Ώρα: 22:00. Εισιτήριο: 6 ευρώ.

Η Μαρία Κοτρότσου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου
Η βραβευμένη συνθέτις από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου παρουσιάζει ένα πλούσιο ρεπερτόριο μοντέρνας ορχηστρικής μουσικής με ηχοχρώματα κλασικής, ηλεκτρονικής και new age, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12). Τηλ: 2103610067. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη, ελάχιστη κατανάλωση 8 ευρώ.

Παρασκευή 29 Αυγούστου
Θέατρο
«Βάκχες» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τραγωδία του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία 'Αν. Μπρούσκου. Ερμηνεύουν: Αγλ. Παππά, Αρ. Σερβετάλης, Μ. Κίτσου, Γ. Μπινιάρης, Αργ. Πανταζάρας, Π. Μπουζούρη, 'Αν. Μπρούσκου. Υπόθεση: Ο Διόνυσος, μεταμορφωμένος σε άνθρωπο, ξελογιάζει τις γυναίκες της Θήβας και τις οδηγεί στον Κιθαιρώνα για βακχικά όργια, προκειμένου να τιμωρήσει τον Κάδμο που δεν αποδέχτηκε τη θεϊκή καταγωγή και τη λατρεία του, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι). Τηλ : 2106855898. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο:15, 12 ευρώ.

«Παντρολογήματα» στο Κατράκειο
Κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γ. Μπέζου. Ερμηνεύουν: Γ. Μπέζος, Ν. Τσαλίκη, Χρ. Λούλης, Κ. Λυπηρίδου. Υπόθεση: Γκροτέσκο αλληγορική διακωμώδηση (του 1842) των ηθών της νεοσύστατης μικροαστικής τάξης στη Ρωσία του 19ου αιώνα, στο Κατράκειο (πάνω από την Πλατεία Χαλκηδόνας, Νίκαια).Τηλ : 2104278289. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο:15, 12 ευρώ.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης