Ολόκληρος Σαββόπουλος για τα πάρτυ... Κουτσολιούτσου

Ολόκληρος Σαββόπουλος για τα πάρτυ... Κουτσολιούτσου

Η Ασπα, η γυναίκα του και αδελφή της συζύγου του επιχειρηματία, του «κολλάει» λέγοντάς του μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι δεν έβγαλε τόσα εκατομμύρια όσα ο μπατζανάκης του. Δυσαρεστημένοι όλοι στις Σπέτσες με τον μεγαλοεπιχειρηματία που πηγαινοέρχεται με το ελικόπτερο στο νησί και... ενοχλεί

Ολόκληρος Σαββόπουλος για τα πάρτυ... Κουτσολιούτσου
Μεγάλες στιγμές έζησε ο κόλπος της Ξυλοκέριζας στις Σπέτσες. Το αυγουστιάτικο πάρτυ-θεσμός στο επιβλητικό σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου του ομίλου Folli Follie προσέλκυσε το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής και εφοπλιστικής ελίτ και τα αραγμένα σούπερ γιοτ προσέθεσαν έξτρα μεγαλεπήβολες δόσεις στο grande κάλεσμα των μελών της. Ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε αποκλειστικά για την εορτάζουσα οικοδέσποινα και κουνιάδα του και τα βεγγαλικά εκτοξεύονταν σαν ρουκέτες στον σπετσιώτικο ουρανό. Σαν ρουκέτες όμως εκτοξεύονταν και τα φαρμακερά σχόλια που ακούστηκαν σε κάποια πηγαδάκια, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και την Ασπα Σαββοπούλου, που ήθελαν τον μεν να βολτάρει συνεχώς για ψύλλου πήδημα με το ελικόπτερό του διαταράσσοντας την ησυχία -και τα νεύρα- των κατοίκων, τη δε σύζυγο του καλλιτέχνη αστειευόμενη να του «κολλάει» γιατί δεν κατάφερε στην καριέρα του να γίνει εκατομμυριούχος όπως ο μπατζανάκης του.



Κλείσιμο
Και η Δήμητρα Γαλάνη τραγούδησε για τον Δ. Κουτσολιούτσο

«Να γεννιέσαι απ’ τη στάχτη. Να γελάς στη βροχή. Και να ζεις την πιο όμορφη μέρα... την πιο όμορφη μέρα!», λένε οι στίχοι του τραγουδιού «Ομορφη μέρα» των Onirama, χάρη στο οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος διανύει μια δεύτερη επαγγελματική νιότη αφού πρόκειται για το κομμάτι που ντύνει τη νέα διαφημιστική καμπάνια των συνδρομητικών καναλιών Novasports. Ενα τραγούδι που παρεμπιπτόντως ταίριαζε γάντι στη βραδιά της 18ης Αυγούστου, ημερομηνία των γενεθλίων της Καίτης Κουτσολιούτσου, που τα τελευταία 10 χρόνια τα γιορτάζει πανηγυρικά δίνοντας ένα μεγάλο πάρτυ στην οικογενειακή έπαυλη στις Σπέτσες. Το εντυπωσιακό οίκημα που ο ιδρυτής του ομίλου Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, απέκτησε προ πολλών ετών από τη γαλλικής καταγωγής οικογένεια Μπαϊλέ θεωρείται από τα ομορφότερα και επιβλητικότερα του νησιού - και όχι άδικα.

Κρεμασμένο σχεδόν πάνω από τον κόλπο της Ξυλοκέριζας, εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα, διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, διακρίνεται από λιτή πολυτέλεια και ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή του θέα καθώς στέκεται αγέρωχο να αγναντεύει την όμορφη Σπετσοπούλα των Νιάρχων.

Εκεί όμως που οι περίοικοι απολαμβάνουν τη μαγεία του νησιού, ο θόρυβος του ελικοπτέρου με το οποίο πηγαινοέρχεται ο ιδιοκτήτης της βίλας και οι καλεσμένοι του προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους.



Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη σύζυγό του Ασπα 

Ο εντυπωσιακός φωτισμός της πισίνας και τα φαναράκια κινέζικου τύπου που είχαν τοποθετηθεί στρατηγικά στους περιβάλλοντες χώρους του οικήματος συνταίριαζαν αρμονικά τη μεγαλεπήβολη mentalité με την απαιτούμενη χαλαρότητα του όρου «πάρτυ», ενώ ο διαμορφωμένος πάνω από την πισίνα χώρος σε deck -που θύμιζε θαλαμηγό- προοριζόταν για τις live εμφανίσεις των guest ερμηνευτών και τα χορευτικά ξεσπάσματα των καλεσμένων.

Πλούσιοι μπουφέδες με κάθε λογής εδέσματα, σαμπάνιες, κρασιά και λοιπά οινοπνευματώδη προσφέρθηκαν απλόχερα στους δεκάδες προσκεκλημένους που είχαν καταφτάσει από κάθε μεριά του πλανήτη και με κάθε μέσο. Οι φωτισμένες θαλαμηγοί που ήταν αραγμένες στον γραφικό κόλπο προσέδιδαν ακόμα περισσότερη λάμψη στο πάρτυ, το οποίο θεωρείται πλέον θεσμός τόσο για την επιχειρηματική οικογένεια των Folli Follie όσο και για το νησί του Αργοσαρωνικού που μετά τον Δεκαπενταύγουστο βλέπει να καταφτάνουν ξανά στους όρμους του μυθικά σούπερ γιοτ, εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά και ανακατασκευασμένα με μεράκι καΐκια.



Ο οικοδεσπότης και ιδρυτής του ομίλου Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Περίπου από τις 9.30 το βράδυ τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου -ο Δημήτρης με την εορτάζουσα σύζυγό του Καίτη, ο γιος του Τζώρτζης με τη σύζυγό του Μαρίζα, επίσης εορτάζουσα λόγω Δεκαπενταύγουστου-, αλλά και η Μεξικάνα Χριστίνα Μαρτίνεζ, που τα τελευταία δέκα χρόνια γιορτάζει μαζί με τη στενή φίλη της και οικοδέσποινα τα κοινά τους γενέθλια, αρχίζουν να υποδέχονται τους καλεσμένους. Η Σάφια Αλ Ρασίντ (πρώην σύζυγος του Σαουδάραβα μεγιστάνα), η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της Μάνο Πενθερουδάκη, τα ζεύγη Χάρη Οικονομόπουλου, Δημήτρη Κοπελούζου, Αντώνη Βουράκη και Θόδωρου Βασιλάκη, η Χριστιάννα Καίσαρη, ο διάσημος τραπεζίτης Πατρίκ Οντιέ, η Νινέτα Βαφειά, ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ με την Αννα-Μαρία και η Μαρίνα Βερνίκου με τον σύζυγό της Μίλτο Καμπουρίδη βρίσκονταν μεταξύ των προσκεκλημένων, ενώ η παρουσία κάποιων Κινέζων που έδωσαν επίσης το «παρών» έδινε το στίγμα μιας multi culti βραδιάς.

Guest star, όμως, ανεδείχθη ο Διονύσης Σαββόπουλος, μόνιμος προσκεκλημένος στα πάρτυ της Καίτης Κουτσολιούτσου, αφού η σύζυγός του Ασπα είναι, ως γνωστόν, αδελφή της εορτάζουσας οικοδέσποινας. Στους καλαίσθητους χώρους της βίλας οι καλεσμένοι περιφέρονταν ευδιάθετοι, αντάλλασσαν νέα για τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους, δροσίζονταν με σαμπάνια και κρασί και μόλις το δείπνο σερβιρίστηκε ο κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης και ο εφοπλιστής Νίκος Φραγκίστας, αν και ερασιτέχνες, τραγούδησαν για τους καλεσμένους δίνοντας το έναυσμα της έναρξης του live εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα.



Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανάμεσα στη μητέρα του Καίτη και τη θεία του Ασπα Σαββοπούλου 

Εκείνος όμως που ξεσήκωσε το πλήθος καλώντας από μικροφώνου άπαντες να κατευθυνθούν στους πάνω χώρους όπου είχαν στηθεί οι μουσικοί ήταν ο αειθαλής Διονύσης Σαββόπουλος, που τραγούδησε γνωστές επιτυχίες του με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Και όσο ο Σαββόπουλος επί σκηνής ερμήνευε στίχους ποιητικούς με το χαρακτηριστικό του μπρίο, τα μάτια μιας συντροφιάς είχαν επικεντρωθεί στην κατάξανθη σύζυγό του Ασπα, μια γυναίκα δυναμική και επιβλητική που βρίσκεται στο πλευρό του πάνω κάτω 50 χρόνια, η οποία έγινε το θέμα συζήτησής τους. Μια γυναίκα στην οποία, όπως σχολίαζαν, ο Διονύσης Σαββόπουλος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία, ενώ στην ίδια αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του «Ασπα» από τον δίσκο «Η ρεζέρβα» του 1979. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι και το τραγούδι «Ελσα, σε φοβάμαι» από τον δίσκο «Βρώμικο Ψωμί» του 1972 αναφέρεται σε εκείνη, τίτλος που έδωσε την αφορμή σε κάποια κυρία της παρέας να προσθέσει έξτρα «καρυκεύματα» στην κουβέντα.



Η Ασπα Σαββοπούλου και η Μαρίζα Κουτσολιούτσου παρακολουθούν τον Δ. Σαββόπουλο να τραγουδά 

Οπως περιέγραφε η ίδια παραστατικά στη συντροφιά της, η Ασπα Σαββοπούλου είναι η κινητήριος δύναμη του Διονύση, η ζωντανή απόδειξη του ρητού ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα. Οχι, όμως, τόσο επιτυχημένου όσο θα ήθελε η ίδια, αφού για εκείνη σταθερό μέτρο σύγκρισης παραμένει ο σύζυγος της αδελφής της Καίτης, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ένας από τους πιο εύρωστους εγχώριους επιχειρηματίες με εντυπωσιακό success story. Και τα «κοίτα πώς τα κατάφερε ο Δημήτρης» ή «κι εσύ τι έκανες;» είναι το «παιχνίδι» της Ασπας Σαββοπούλου προς τον τραγουδοποιό σύζυγό της, του οποίου η οικονομική επιφάνεια, παρά την αναγνώρισή του από τον κόσμο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Και καθώς το «φτυάρι» είχε αρχίσει να σκάβει όλο και βαθύτερα, η αναφορά του ονόματος Κουτσολιούτσου έδωσε την αφορμή σε άλλη κυρία της συντροφιάς να πιάσει στο στόμα της τον οικοδεσπότη, που κατά τα άλλα είχε φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια να χαρίσει μια υπέροχη βραδιά στους καλεσμένους του.



Ο Τζώρτζης και η Μαρίζα Κουτσολιούτσου ξεσαλώνουν χορεύοντας

Κατεβάζοντας αρκετή ποσότητα σαμπάνιας, η έτερη κυρία της συντροφιάς σχολίαζε με γερές δόσεις σαρκασμού και φθόνου τα πλούτη που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, τα οποία κατά την άποψή της πρόσθεσαν νεοπλουτίστικες συμπεριφορές στα μέλη της που με κάθε ευκαιρία τα επιδεικνύουν. Σε αυτές τις τάσεις επιδειξιμανίας απέδωσε η φαρμακόγλωσση κυρία τη συνήθεια του κ. Κουτσολιούτσου να πηγαινοέρχεται στις Σπέτσες με το προσωπικό του ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιεί για «ψύλλου πήδημα», όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, διαταράσσοντας την ησυχία των περιοίκων και τα ευαίσθητα νεύρα της ομιλούσης. Η συζήτηση όμως κόπηκε μαχαίρι καθώς μπροστά από τη συντροφιά έτυχε να περπατούν αγκαλιασμένες η Καίτη Κουτσολιούτσου με τη νύφη της Μαρίζα, συγκινημένες από τις ευχές που τους απηύθυνε εκ μικροφώνου ο αγαπημένος Νιόνιος.

Τη σκυτάλη στο live ανέλαβε η έτερη guest και μεγάλη ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη, που σκόρπαγε σε όλους χαμόγελα και μάγεψε τους καλεσμένους με την αναλλοίωτη από τον χρόνο φωνή της. Κι αν οι γηραιότεροι βούτηξαν στο ποτάμι των αναμνήσεων που τους ξύπνησαν οι επιτυχίες της μαντιλοφορούσας Δήμητρας Γαλάνη, η εμφάνιση του συγκροτήματος Penny and Swingin' Cats με τη χαριτωμένη και μπριόζα leader του γκρουπ, Πέννυ Μπαλτατζή, παρέσυρε τους νεαρότερους στην πίστα, με την Ελμίνα Κοπελούζου να κλέβει την παράσταση με τη χορευτική της δεινότητα. Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον σπετσιώτικο ουρανό επισφραγίζοντας μια υπέροχη βραδιά λίγο πριν από την εκπνοή του Αυγούστου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης