Αμφίπολη: Κατανόηση ζητούν οι αρχαιολόγοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή

Αμφίπολη: Κατανόηση ζητούν οι αρχαιολόγοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή

Θα είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου αφού ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που βρίσκεται σε εξέλιξη

Αμφίπολη: Κατανόηση ζητούν οι αρχαιολόγοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή
Τα δεκάδες αιτήματα για ξενάγηση και περαιτέρω ενημέρωση οδήγησαν τους αρχαιολόγους που διεξάγουν την ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη να εκδώσουν δελτίο τύπου με το οποίο ζητούν από όλους κατανόηση.

Η αρχαιολογική ανασκαφή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι σημαντική και «πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπως και ότι η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που την διεξάγει «θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη». 

Με την ανακοίνωση διευκρινίζεται ακόμα ότι θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Κλείσιμο

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Η ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων που πραγματοποιεί την αρχαιολογική ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη αναμένει την εύλογη κατανόηση όσων φορέων (πολιτικών, επιστημονικών, κοινωνικών) ζητούν ξενάγηση και ενημέρωση για την διεξαγόμενη έρευνα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο των εργασιών που ενδιαφέρει όχι μόνο την ελληνική αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη.

Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης