O Βέλγος συνθέτης Wim Mertens “ανοίγει” το μνημείο της Nικόπολης

O Βέλγος συνθέτης Wim Mertens “ανοίγει” το μνημείο της Nικόπολης

Η Πρέβεζα θα έχει την τιμή να υποδεχτεί τον μεγάλο συνθέτη Wim Mertens, ο οποίος θα εγκαινιάσει τον αρχαιολογικό χώρο του Μνημείου της Νικόπολης στην Πρέβεζα.

O Βέλγος συνθέτης Wim Mertens “ανοίγει” το μνημείο της Nικόπολης

Σε μια εκδήλωση για τα 2.000 χρόνια από τον θάνατο του Οκταβιανού Αύγουστου, ο ο Βέλγος συνθέτης-εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής σύνθεσης, Wim Mertens, με μεγάλες επιτυχίες στη μουσική επένδυση ταινιών, θα δώσει συναυλία την ερχόμενη Κυριακή, στο μνημείο-τρόπαιο της ναυμαχίας του Ακτίου (31 π.Χ.), που δεσπόζει εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Preveza Jazz Festival, σε συνεργασία με την ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

«Θέλαμε να κάνουμε μια μουσική βραδιά σε έναν ιδιαίτερο χώρο και η Εφορεία μας υπέδειξε το Μνημείο του Αυγούστου, καθώς δεν χρησιμοποιούνται το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Ωδείο της Νικόπολης», είπε στο «Εθνος» ο Γιώργος Μήτσιος, από το Preveza Jazz Festival και πρόσθεσε: «είναι ένας εξαιρετικός χώρος με θέα στον Αμβρακικό κόλπο, στο Ιόνιο Πέλαγος και στα τείχη της αρχαίας Νικόπολης».
Κλείσιμο

Το Μνημείο του Αυγούστου έχει χωρητικότητα μέχρι και 1.000 άτομα, τα εισιτήρια κοστίζουν 15€.

Ο Βιμ Μέρτενς δήλωσε γοητευμένος από τον χώρο και ανυπομονεί να παρουσιάσει τη δουλειά του σε έναν χώρο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, που μάλιστα ανοίγει για πρώτη φορά για τον ίδιο και τους μουσικούς του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης