Αποκάλυψη για το θάνατο του Τζιμ Μόρισον 43 χρόνια μετά...

Αποκάλυψη για το θάνατο του Τζιμ Μόρισον 43 χρόνια μετά...

Μάριαν Φέιθφουλ: «Τον σκότωσε εραστής μου» - Πρόκειται για τον Γάλλο Ζαν ντε Μπρετέιγ, έμπορο ναρκωτικών, που φέρεται να έδωσε στον «frontman» των Doors τη μοιραία δόση

Αποκάλυψη για το θάνατο του Τζιμ Μόρισον 43 χρόνια μετά...
Ο Morrison πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η σύντροφος του Pamela Courson τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα.

Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Κλείσιμο
Σαραντά τρία χρόνια μετά τον θάνατο του ροκ σταρ, η 67χρονη σήμερα Marianne Faithfull αποκαλύπτει ότι ένας πρώην εραστής της, εν ονόματι Jean De Breteuil, και έμπορος ναρκωτικών, έδωσε στον frontman των Doors την μοιραία δόση που τον σκότωσε.

«Πήγε να δει τον Jim Morisson και τον σκότωσε» είπε η Faithfull και συνέχισε: «Eννοώ, είμαι σίγουρη δηλαδή, ότι ήταν ατύχημα. Το καημένο το κάθαρμα. Η δόση που πήρε ήταν τόσο ισχυρή; Ναι! Και πέθανε! Και δεν γνώριζα τίποτα γι' αυτό. Τέλος πάντων, όλοι όσοι συνδέονται με το θάνατο του καημένου παιδιού, αυτή τη στιγμή δεν ζουν. Εκτός από εμένα!» είπε η Faithfulln στην Independent.

Όπως αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη, θα μπορούσε να είχε συνοδεύσει τον πρώην της στο σπίτι του Μοrrison, αλλά τελικά δεν το έκανε: «Μυριζόμουν μπελάδες... σκέφτηκα να πάρω λίγα βαρβιτουρικά και να μην πάω μαζί του» είπε.

Η εκκεντρική ρόκερ, μίλησε επίσης για την αδικοχαμένη Amy Winehouse, που -όπως και ο Morisson- πέθανε από ναρκωτικά σε ηλικία 27 ετών. «Η Amy ήταν πολύ πολύ πολύ επιφυλακτική ως προς εμένα. Ήξερε ότι γνώριζα και δεν ήθελε να μου πει τίποτα. Αυτό ήταν ναρκισσισμός αναμεμειγμένος με μίσος για τον εαυτό της. Το ξέρω καλά», συμπλήρωσε η Faithfull.

Ο ρόλος του ντίλερ Jean De Breteuil σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sam Bernett

Το όνομα του ντίλερ Jean De Breteuil δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται με τον θάνατο του Morisson. Το 2007, ο Γάλλος δημοσιογράφος και πρώην στενός φίλος του ροκ σταρ, Sam Bernett, είχε υποστηρίξει ότι ο Morisson είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης στην τουαλέτα του κλαμπ Rock 'n' Roll Circus στο Παρίσι και ότι μεταφέρθηκε νεκρός από δύο ντίλερ στο διαμέρισμα του, εκεί όπου διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατος του.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Bernett, ο Jim Morisson ζούσε μία άγρια ζωή στο Παρίσι -έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα τον Μάρτιο του 1971- και παραδομένος στον εθισμό του στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, είχε γίνει μόνιμος θαμώνας του κλαμπ. Εκεί σύχναζαν και οι  Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, ο Eric Clapton και ο Jimi Hendrix.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιουλίου, είχαν μαζευτεί εκεί «500 γλετζέδες» όπως
χαρακτηριστικά είχε πει ο Bernett, ανάμεσα τους και η 24χρονη τότε Marianne Faithfull που μόλις είχε χωρίσει από τον Mick Jagger. Ο Morrison, που συζούσε στο Παρίσι με την Pamela Courson, έφτασε στο κλαμπ στη 1.00 το βράδυ. «Είχε έρθει να πάρει ηρωίνη για την Παμ. Πάντα έπαιρνε ναρκωτικά για εκείνη και το κλαμπ ήταν φίσκα στους εμπόρους!» είχε δηλώσει ο Bernnet.

Tην μοιραία δόση την πήρε από δύο άντρες που δούλευαν για τον Breteuil. «Και οι δύο ήταν Γάλλοι, κοντά στα 20. Είχα καταλάβει τι γινόταν και είχα τον νου μου στον Jim. Εξαφανίστηκε στις τουαλέτες κατά τις 2. Μισή ώρα αργότερα, ήρθαν και μου είπαν ότι κάποιος ήταν κλειδωμένος στην τουαλέτα. Τότε φώναξα έναν μπράβο να σπάσει την πόρτα.» είχε δηλώσει.

Μπαίνοντας στην τουαλέτα, o Βernett, αντίκρυσε τον Morisson αναίσθητο στο πάτωμα. Όπως ισχυρίστηκε, η πρώτη του αντίδραση ήταν να καλέσει έναν γιατρό, που ο ίδιος αρνήθηκε να
κατονομάσει. «Ήταν μία γρήγορη και επαγγελματική διάγνωση. "Αυτός ο άνθρωπος είναι νεκρός. "Προφανώς το θύμα υπέστη καρδιακή προσβολή" μας είπε. Ο γιατρός δεν ήταν χαζός και έκανε λόγο για θανατηφόρα δόση» είχε πει.

Ο «όρκος σιωπής» της Faithfull

Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκαν οι δύο ντιλερ που δούλευαν για τον Jean De Breteuil και τον είχαν προμηθεύσει με τη δόση. Αγνοώντας τη διάγνωση του γιατρού, είπαν ότι ο Jim Morisson είχε απλά  λιποθυμήσει και τον πήραν σηκωτό για να τον αφήσουν στο διαμέρισμα του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Sam Bernett είδε τον Morisson.

Σύμφωνα με την εκδοχή του, o Bernett δέχτηκε απειλές από τον διευθυντή του κλαμπ, Paul Pacini, για να μην μιλήσει για όσα είδε. «Οι φίλοι του-ανάμεσα τους και η Marianne Faithfull -έδωσαν εκείνη τη νύχτα "όρκο σιωπής» είχε δηλώσει ο Bernett το 2007 στα διεθνή Μέσα.

Την επόμενη μέρα το πρωί, ο θρύλος της ροκ βρέθηκε νεκρός. Η Pamela Courson ισχυρίστηκε στις αστυνομικές αρχές ότι είδε τον Jim το προηγούμενο βράδυ ζωντανό. Όπως είπε, με τον Jim είχαν πάει το προηγούμενο βράδυ σινεμά και γυρίσανε στο σπίτι στη 1 τα ξημερώματα, την ώρα που ο Sam Bernett ισχυρίστηκε ότι είχε δει τον Morisson να μπαίνει στο κλαμπ. Σύμφωνα με τη Courson, ο Μorisson κάποια στιγμή ξύπνησε μέσα στη νύχτα και της είπε ότι πάει «να κάνει ένα μπάνιο και να χαλαρώσει».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης