Χαβιέ Μπαρδέμ: «Εγώ και η γυναίκα μου, Πενέλοπε Κρουζ, δεν είμαστε αντισημίτες»

Χαβιέ Μπαρδέμ: «Εγώ και η γυναίκα μου, Πενέλοπε Κρουζ, δεν είμαστε αντισημίτες»


Μιμούμενος το παράδειγμα της συζύγου του, Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός συνέταξε μία νέα επιστολή με τίτλο: «'Εκκληση για ειρήνη»

Χαβιέ Μπαρδέμ: «Εγώ και η γυναίκα μου, Πενέλοπε Κρουζ,  δεν είμαστε αντισημίτες»
Ακολουθώντας το παράδειγμα της συζύγού του, Πενέλοπε Κρουζ, ο Χαβιέ Μπαρδέμ, μετά την ανοιχτή επιστολή που συνύπεγραψε με άλλους Ισπανούς καλλιτέχνες που δημοσιεύτηκε στον ισπανικό Τύπο, έστειλε μία νέα ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει τη θέση του και λέει ότι το μόνο που ζητούσε-με αυτή του την κίνηση- ήταν να έρθει ειρήνη.

Στην πρώτη επιστολή, που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συνυπέγραψε μαζί με την σύζυγό του Πενέλοπε Κρουζ, τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ και άλλους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και μουσικούς, κατήγγηλε την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να «καταδικάσει τους βομβαρδισμούς από ξηράς, αέρα και θάλασσας, εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας».

Χτες, η Πενέλοπε Κρουζ έγραψε μία δεύτερη ανακοίνωση, μέσα από την οποία διασαφήνισε ότι η μόνη επιθυμία και πρόθεση της ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα. «Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν είμαι γνώστης της κατάστασης ούτε της πολυπλοκότητας της. Η μόνη επιθυμία και πρόθεση που με έκανε να υπογράψω αυτό το γράμμα
ήταν να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα. Ελπίζω ότι όλοι επιθυμούν την κατάπαυση του πυρός για να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα και από τις δύο μεριές. Εύχομαι ενότητα και ειρήνη. Πιστεύω σε έναν πολιτισμό που θα έχει την δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να ζουν δίπλα δίπλα» έγραψε η βραβευμένη με Όσκαρ Ισπανίδα ηθοποιός.
Κλείσιμο

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ, μιμούμενος το παράδειγμα της Κρουζ, συνέταξε μία νέα επιστολή με τίτλο «Έκκληση για ειρήνη»:

«Με την υπογραφή μου το μόνο που ήθελα ήταν να έρθει η ειρήνη. Η καταστροφή και το μίσος γεννούν μόνο μεγαλύτερη καταστροφή και μίσος. Καθώς φάνηκα επικριτικός με την δράση του Ισραηλινού στρατού, θα ήθελα να κάνω σαφές πώς τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ισραηλινό λαό και αισθάνομαι συμπόνια για τις απώλειες τους. Αυτή τη στιγμή, εγώ και η σύζυγός μου θεωρούμαστε αντισημίτες, το αντίθετο από αυτό που είμαστε πραγματικά. Απεχθανόμαστε τον αντισημιτισμό, όπως επίσης και τις απαίσιες και επίπονες συνέπειες του πολέμου.

Ανατράφηκα έτσι ώστε να είμαι αντίθετος σε κάθε πράξη βίας, που έχει σαν αποτέλεσμα να υποφέρει η ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα και σύνορα. Τόσες αθώες Παλαιστίνιες έχουν χάσει τα παιδιά τους σε αυτή τη σύγκρουση. Τόσες Ισραηλινές μητέρες μοιράζονται τον ίδιο πόνο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πολιτική που να δικαιολογεί αυτό τον αβάσταχτο πόνο που προκλήθηκε και στις δύο μεριές. Και ελπίζω οι ηγέτες που έχουν αναμειχθεί σε αυτή τη "μάχη" να λάβουν υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, "Στο όνομα της ανθρωπότητας , η βία πρέπει να σταματήσει".

Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί της περιοχής αξίζουν να είναι ασφαλείς, τα ανθρώπινα δικαιώματα τους να αναγνωρίζονται και στο κοντινό μέλλον να βρουν την ειρήνη και τον τρόπο να συνυπάρξουν, τόσο για τους εαυτούς όσο και για τα αθώα παιδιά τους. Έτσι ώστε, οι επόμενες γενιές που θα έρθουν να έχουν ελπίδα, συγχώρεση και συμπόνια, ο ένας για τον άλλον» έγραψε ο ηθοποιός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης