Οι «Βάτραχοι» με Χαραλαμπόπουλο, Ζουγανέλη και Μουρατίδη στην Επίδαυρο

Οι «Βάτραχοι» με Χαραλαμπόπουλο, Ζουγανέλη και Μουρατίδη στην Επίδαυρο

Πλούσια είναι η πολιτιστική ατζέντα της σημερινής ημέρας καθώς και του Σαββατοκύριακου

Οι «Βάτραχοι» με Χαραλαμπόπουλο, Ζουγανέλη και Μουρατίδη στην Επίδαυρο
Mουσική
Έρρικα Πατρικίου και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος «'Ενα καλοκαίρι» 02/08
Με τίτλο το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Σπανού "Ένα καλοκαίρι", συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις η Έρρικα Πατρικίου και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος. Μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί στο Χυτήριο, με δυνατές ερμηνείες και ευφάνταστες διασκευές από τους δύο ερμηνευτές, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από το νέο δίσκο του Χρήστου Κωνσταντόπουλου με τίτλο "Προορισμός", καθώς και τραγούδια του Ηλία Χατζόγλου σε ερμηνεία της Έρρικας Πατρικίου. Μαζί τους ο πιανίστας - συνθέτης Ηλίας Χατζόγλου. Πολυχώρος Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Τηλ: 210 3412313. Ωρα: 22:00. Είσοδος: 6€.

Η Ιωάννα Τσάγκαρη live " - 03/08
Η Ιωάννα Τσάγκαρη, θα παρουσιάσει μία μουσική παράσταση που θα μεταφέρει το κοινό από το swing και το Νew Orleans blues στo jazz RnB του σήμερα. Επηρεασμένη από την blues jazz και την soul μουσική, αλλά και τους ρυθμούς του swing και του RnB, η Black Cotton Doll ερμηνεύει αγαπημένα jazz standards και τραγούδια που την εκφράζουν μουσικά με μοναδικές ενορχηστρώσεις και ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς. Μαζί της μία πολυεθνική μπάντα από την Ελλάδα, την Αμερική και την Κούβα. Πολυχώρος Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Τηλ: 210 3412313. Ωρα: 22:00. Εισιτήρια: 5€.

Κλείσιμο
Θέατρο
Εθνικό Θέατρο - Γιάννης Κακλέας "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη - 01/08 ΚΑΙ 02/08

Τι μπορεί να σώσει την πόλη; Η ορμή του νεωτερικού ή το μεγαλείο του παρελθόντος; Ο Ευριπίδης ή ο Αισχύλος; Ο ρεαλισμός ή το υπερφυσικό; Το αριστοφανικό δίλημμα των Βατράχων αναδεικνύεται στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται την κρισιμότητα της τέχνης σε εποχές μεταβατικές, όπως η δική μας. Η δύναμη της τέχνης, η «απορία» της σύγχρονης κριτικής, το θέατρο ως καλλιτεχνική και πολιτική πράξη αποτελούν στοιχεία μιας παράστασης που ερευνά τη νέα θεατρική φόρμα και αναζητεί την αξία του ποιητικού λόγου, καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του αριστοφανικού ερωτήματος. Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Φάνης Μουρατίδης, Πάνος Βλάχος, Λαέρτης Μαλκότσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Εβελίνα Παπούλια, Αγορίτσα Οικονόμου κ.ά. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.Τηλ: 27530 22026. Ωρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP 45€, Ζώνη Α 40€, Ζώνη Β 20€, 13€ (φοιτητικό), Άνω διάζωμα: 13€, 10€ (φοιτητικό, ΑμεΑ), 5€ (ανεργίας).

Συμβαίνουν ακόμη
Μουσική
Him - 01/08

Οι Ville Vallo (φωνή), Mikko "Linde" Lindström (κιθάρα) και Mikko "Migé" Paananen (μπάσο) δημιούργησαν τους His Infernal Majesty το 1991 από τα αρχικά των οποίων προέκυψαν κάποια χρόνια αργότερα οι HIM, συστήνοντας στο παγκόσμιο μουσικό κοινό το love metal τους. Το συγκρότημα γνώρισε αμέσως πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στην Ελλάδα απέκτησε φανατικό κοινό, μετατρέποντας τους Him σε ένα από τα πλέον αγαπητά groups στη χώρα μας με την ανδρόγυνη φιγούρα του Ville Vallo να αντιμετωπίζεται με λατρεία από τις θαυμάστριες σαν ένα αντισυμβατικό rock sex σύμβολο. Stage Volume 1 (Αγίας Ελεούσης 3). Τηλ: 2103232132. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο: 29€.

Θέατρο
 "Αντιγόνη" του  Σοφοκλή στο Λουτράκι - 02/08

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Αιχμή θα παρουσιάσει για την θερινή περίοδο την τραγωδία του Σοφοκλή "Αντιγόνη". Ομίχλη στη βιομηχανική περιοχή, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που γράφουν «πωλείται» και «ενοικιάζεται», γεμάτη η Εθνική οδός που πάει για τη «Θήβα». Και η πορεία του Οιδίποδα γεμάτη ερωτήματα και ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, που δεν αντέχουν πια καν να ρωτήσουν πώς φτάσαμε στο σταυροδρόμι για τη «Θήβα την Εφτάπυλη», που δεν της μένει ούτε μια πύλη ν' ανοίξει για να μπει κανείς. Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Διανομή: Αντιγόνη: Φωτεινή Φιλοσόφου, Κρέων: Γιάννης Νικολαϊδης, Φύλακας: Τάσος Πολιτόπουλος, Τειρεσίας: Χρήστος Κανέλλης, Ισμήνη: Μαριέτα Αντιβάση, Αίμων: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ευρυδίκη: Κοραλία Ροδίτη, Εξάγγελος: Ιωακείμ Κάσδαγλης. Θέατρο "Παντελής Ζερβός"- Λουτράκι - Ίσθμια. Ωρα: 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€.

"Η ζωή μπροστά σου" στο Μαρκόπουλο - 01/08
Το έργο είναι η ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας, της μαντάμ Ρόζας, που μεγαλώνει ένα ορφανό παιδί, που της το έχουν εγκαταλείψει οι γονείς του. Στην παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία αυτών των δύο μοναχικών πλασμάτων που ζουν ο ένας μόνο για τον άλλο. Μια αγάπη δίχως όρια. Μια σχέση απέραντης στοργής και αφοσίωσης. Μια παράσταση όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό και το δάκρυ κυλά δίπλα στο χαμόγελο. Η παράσταση βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ρομάν Γκαρί με τίτλο "Η ζωή μπροστά σου", που το έγραψε με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζά και απέσπασε το βραβείο Goncourt το 1975. Το 1977 έγινε ταινία με τίτλο "Μαντάμ Ρόζα", με πρωταγωνίστρια τη Simone Signoret και κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η Simone Signoret το βραβείο Cesar. Στη συνέχεια διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Ξαβιέ Ζαγιάρ και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά. Διανομή: Μαντάμ Ρόζα: Άννα Βαγενά, Μόμο: Ιμπραήμ Χασάν, Γιατρός: Κώστας Λάσκος, Πατέρας: Χρήστος Ροδάμης. Ανοιχτό Θέατρο Σάρας- Μαρκόπουλο (28ης Οκτωβρίου και Ηλία Κυριακού). Ωρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Εκθέσεις
Έκθεση των Ειρήνη Κανά και Ανδρέα Νικολάου - 02/08

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας φιλοξενεί αυτό τον Αύγουστο τα έργα δυο καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς, της Ειρήνης Κανά και του Ανδρέα Νικολάου. Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα μεσαίων διαστάσεων, με θέματα από την Ύδρα, λάδια σε καμβά, στην πρόσφατη δουλειά των δύο καλλιτεχνών. Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας (Λιμάνι Ύδρας). Τηλ: 2298052355. Ωρες: 09:00 - 16:00 και 19:30 με 21:30. Γενική είσοδος: 5€, Φοιτητικό: 3€.

Όλγα Καραδήμου-Έκθεση ζωγραφικής «Τα πουλιά συνδέουν τον ουρανό με τη γη»- 01/08
Μια νέα, εικαστική ματιά στον ιδιαίτερο κόσμο των πουλιών καταθέτει μέσα από την έκθεσή της η διακεκριμένη, Ελληνίδα ζωγράφος, που ζει μόνιμα στο Παρίσι, Όλγα Καραδήμου. Η έκθεση, που εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, περιλαμβάνει πορτραίτα πουλιών και αναδεικνύει τη σχέση της ζωγράφου με τη φύση και τους «αγγελιαφόρους του ουρανού». Η Όλγα Καραδήμου, η οποία τιμά τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο με τη δουλειά και το έργο της, έχει ως σήμερα εκθέσει σε μεγάλα εικαστικά κέντρα ανάμεσα στα οποία η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γενεύη, το Ντουμπάι, κ.ά. Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας (Λιμάνι Ύδρας). Τηλ: 2298052355. Ωρες: 09:00-16:00 και 19:30-21:30. Είσοδος ελεύθερη.

Λίλα Σωτηρίου και Ανδρέας Γεωργιάδης, έκθεση «Αλλιώς» - 02/08

Η Αίθουσα Τέχνης Ε.Γ.Ι.Ν.Α.Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση της Λίλας Σωτηρίου και του Ανδρέα Γεωργιάδη, με τίτλο «Αλλιώς» έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το «Αλλιώς» είναι μια ενότητα από 17 εικαστικά έργα που φιλοτεχνήθηκαν από κοινού από τους δύο καλλιτέχνες, ειδικά για την έκδοση του ομότιτλου νέου άλμπουμ της Δήμητρας Γαλάνη και του Παρασκευά Καρασούλου. Φωτογραφία και ζωγραφική, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο από τους δύο καλλιτέχνες και δημιουργούν μια γοητευτική συνομιλία με τη μουσική και το λόγο του «Αλλιώς». Αίθουσα Τέχνης Ε.Γ.Ι.Ν.Α.Α.Ι.Γ.Ι.Ν.Α - Αίγινα (Αιακού 23) Τηλ: 2297023967. Ωρες: 10:30 - 13:30 και 19:00 - 21:30. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης