«Το ατλαζένιο γοβάκι» του Πωλ Κλωντέλ στο Φεστιβάλ Αθηνών

«Το ατλαζένιο γοβάκι» του Πωλ Κλωντέλ στο Φεστιβάλ Αθηνών


Η Έφη Θεοδώρου σκηνοθετεί το επικό δράμα του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, πενήντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην ελληνική σκηνή

«Το ατλαζένιο γοβάκι» του Πωλ Κλωντέλ στο Φεστιβάλ Αθηνών
«Το ατλαζένιο γοβάκι» του Πωλ Κλωντέλ ανεβάζει-50 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην ελληνική σκηνή- η Έφη Θεοδώρου για το Φεστιβάλ Αθηνών. «Από όλα τα έργα του μοντέρνου θεατρικού ρεπερτορίου, το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι το Ατλαζένιο γοβάκι· στον Κλωντέλ βλέπω τον προάγγελο μιας νέας τεχνικής του θεάτρου» είχε πει για το συγκεκριμένο έργο ο Berlolt Brecht.

Πρόκειται για μια «ιστορική παραβολή», ένα εγκώμιο για την απεριόριστη δύναμη της θεατρικής σκηνής, όπου «ο καημένος ο άνθρωπος μπορεί να γίνει για λίγες ώρες θεός». Έργο-ποταμός (διάρκειας 4 ωρών) όπου επιστρατεύονται, με τόλμη και αφέλεια, όλες οι φόρμες του θεάτρου και όλοι οι τρόποι υποκριτικής, για να αφηγηθούν, μέσα από μια γλώσσα ασυνήθιστης ομορφιάς και δύναμης, την ανθρώπινη περιπέτεια: επεκτατικοί πόλεμοι, θρησκευτικές μισαλλοδοξίες, η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και, στο κέντρο της δράσης, ο Έρωτας, ως μέσον για τη γνώση του Άλλου, του Θεού.

«Ο έρωτας μετουσιώνεται σε κινητήρια δύναμη για τη γνώση και την κατάκτηση του Αλλου, του Κόσμου, του Θεού» παρατηρεί η Εφη Θεοδώρου για την παράσταση. Η μετάφραση του έργου είναι του Στρατή Πασχάλη. Τα σκηνικά της Εύας Μανιδάκη και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μαριάννα Δημητρίου, Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Γιώργος Τζαβάρας, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Φριντζήλας και Νικόλας Χανακούλας.

Κλείσιμο
31 Ιουλίου, 'Ωρα: 20.00, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ, Τιμές εισιτηρίων: 20€, Φοιτητικό: 10€, Μειωμένο: 15€, Κάρτα ανεργίας: 5€ και ΆμεΑ: 5€


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης