Κορυφώνονται οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας

Κορυφώνονται οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.30 εγκαινιάζεται έκθεση τοπικών διατροφικών και πολιτιστικών προϊόντων στον Δημοτικό Κήπο Χίου

Κορυφώνονται οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας
Το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας στοχεύει Στην ανάδειξη της σχέσης της μαστίχας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παραδοσιακή παραγωγή αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία στοχεύει το Φεστιβάλ Μαστίχας που ξεκινά στις 30 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και εντάσσεται στο Έργο «Πέλαγος Πολιτισμού» της Περιφέρειας Β. Αιγαίου το οποίο υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και αφορά σε  πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διαχέεται σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.30 εγκαινιάζεται έκθεση τοπικών διατροφικών και πολιτιστικών προϊόντων στον Δημοτικό Κήπο Χίου. Διοργανώνεται με τη στήριξη του Δήμου Χίου και του Επιμελητηρίου Χίου και προβάλλει παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνεταιρισμούς και χειροτέχνες, καθώς επίσης πολιτιστικούς συλλόγους και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της χειροτεχνίας/ λαϊκής τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Αυγούστου 2014 (ώρες λειτουργίας 19.00 – 22.00) και πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους όπως συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και εργαστήρια για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κήπο Χίου. 

Από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μαστίχας δεν θα μπορούσαν, όμως, να απουσιάζουν τα Μαστιχοχώρια ως χώρος φιλοξενίας δράσεων. Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 και ώρα 20.30 διοργανώνεται η Γιορτή Μαστίχας στην Πλατεία των Ολύμπων, που γίνεται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Ολύμπων, Μεστών, Πυργίου, Αρμολίων, Καλαμωτής, Ελάτας και Λιθίου και περιλαμβάνει έκθεση τοπικής ενδυμασίας, γευσιγνωσία και μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης