Ο Μαρκ Χατζηπατέρας εκθέτει στο Ναύπλιο τα εντυπωσιακά γλυπτά του

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας εκθέτει στο Ναύπλιο τα εντυπωσιακά γλυπτά του

Το Σάββατο 14 Ιουνίου, το Φουγάρο εγκαινίασε τη γκαλερί του με μια μεγάλη ατομική έκθεση του γνωστού εικαστικού Mark Hadjipateras

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας εκθέτει στο Ναύπλιο τα εντυπωσιακά γλυπτά του

Ο Ελληνοβρετανός καλλιτέχνης Mark Ηadjipateras γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1953. Σπούδασε στο Hammersmith και στο St.Martins School of Art του Λονδίνου, καθώς και στο John Moores School of Art στο Λίβερπουλ. Από το 1982 για 20 χρόνια έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη. Το 2002 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Το έργο του κινείται ανάμεσα στη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την χαρακτική και τη γλυπτική. Έχει κάνει site-specific εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις σε γκαλερί και σε δημόσιους χώρους σε Αμερική και Ευρώπη. Το 2000 τού ανετέθη από το Μετρό της Νέας Υόρκης η διακόσμηση του σταθμού 28th Street της γραμμής Broadway με 40 ψηφιδωτές συνθέσεις, έργο για το οποίο βραβεύτηκε από το Municipal Arts Society της Νέας Υόρκης το 2003. Έχει παρουσιάσει έργα του σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε 30 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, ενώ έργα του υπάρχουν σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιου μεγέθους έκθεση του Mark Hadjipateras και η πρώτη φορά εκτός Αθηνών. H παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί a.antonopoulou.art.
Κλείσιμο

Η έκθεση παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών και περιλαμβάνει έργα γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά ή έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτή.
Περισσότερα από 100 έργα, κυρίως γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από fiberglass, μπρούντζο και αλουμίνιο, μονοτυπίες λαδιού και έργα σε καμβά, θα εκτεθούν στο μοναδικό αυτό χώρο 300 τμ. του Φουγάρου, που θα ανοίξει για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Αυγούστου και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για βόλτα στο Ναύπλιο.


Επιμέλεια έκθεσης: Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου και Mark Hadjipateras
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης