Ισπανικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Ισπανικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Τρίπτυχο αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο από την Τετάρτη 23 Απριλίου με τρεις εξαιρετικές ταινίες από τη γειτονική χώρα

Ισπανικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο ξεκίνησε η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα προβληθούν τρεις, ταινίες, η καθεμία με διαφορετική θεματική.

Κλείσιμο

Το «Pa negre» («Μαύρο ψωμί») του Αγκούστι Ντε Βιγοαρόνγκα, του 2010 ασχολείται με το δύσκολο θέμα του ισπανικού Εμφυλίου. Η ταινία έχει πάρει εννέα Γκόγια το 2011 15 Gaudí την ίδια χρονιά και το Αργυρό Κοχύλι καλύτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν το 2010.

Το «La colmena» (Η κυψέλη) του Μάριο Καμίς, του 1982 είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας). Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο οι συνέπειες του εμφυλίου είναι δραματικές. Η ταινία βραβεύτηκε με την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale του 1983

Τέλος το «Mamá cumple cien años» («Η μαμά κλείνει τα εκατό») του Κάρλος Σάουρα, καταγράφει τα περιστατικά ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας που έχουν συγκεντρωθεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων της γιαγιάς της οικογένειας. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινία το 1979.

Οι ταινίες θα προβληθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης