Στα ίχνη του τάφου της Ρωξάνης στην Αμφίπολη Σερρων

Στα ίχνη του τάφου της Ρωξάνης στην Αμφίπολη Σερρων

Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στο χώρο της Μακεδονίας, μετά την εύρεση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας το 1997.

Τριάντα επτά οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Καζακστάν
Στα ίχνη του τάφου της Ρωξάνης στην Αμφίπολη Σερρων
Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη στο χώρο της Μακεδονίας, μετά την εύρεση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας το 1997 από τον Μανόλη Ανδρόνικο, που θα προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει πάρει... «φωτιά» στο λόφο «Καστά» της Αμφίπολης Σερρών, αναζητώντας να φέρει στο φως τους τάφους της Ρωξάνης, συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του γιού τους Αλέξανδρου Δ’.

Ήδη, η αποκάλυψη κυκλικού περίβολου, με περίμετρο μισό χιλιόμετρο (500 μ) και διάμετρο 160 μ από λεπτόκοκκο μάρμαρο Θάσου, υποδηλώνει σπουδαίες ανακαλύψεις.

Κλείσιμο
«Δεν έχει βρεθεί πουθενά ανάλογος περίβολος. Ούτε στη Βεργίνα ούτε στις Αιγές. Περικλείει σίγουρα σημαντικά ταφικά μνημεία, στα οποία σκοπεύουμε να φτάσουμε. Χρονολογείται στην περίοδο της δολοφονίας της Ρωξάνης το 311 π.Χ. Το είδος της επεξεργασίας και της τεχνικής στα μάρμαρα του περιβόλου, που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα, καθώς και άλλα ευρήματα μας παραπέμπουν στην εποχή κατασκευής του. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε στην ΕΤ3 η αρχαιολόγος που ανέσκαψε την περιοχή, Κατερίνα Περιστέρη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης