Ένα ιδιότυπο crowdfunding στην Κατερίνη

Ένα ιδιότυπο crowdfunding στην Κατερίνη

O γυναικείος συνεταιρισμός Μούσες Πιερίων ο 1ος κοινωνικός συνεταιρισμός στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 2011) στάθηκε στα πόδια του χάρη στην χρηματοδότηση των απλών πολιτών

Ένα ιδιότυπο crowdfunding στην Κατερίνη
Οι δραστήριες και δυναμικές γυναίκες που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2011 την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Μούσες Πιερίων στην Κατερίνη είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να συγκεντρώσουν το πρώτο τους κεφάλαιο και να χρηματοδότησουν με αυτόν τον τρόπο την επένδυση τους – ένα εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, μαρμελάδων κλπ και ένα εκθεσιακό χώρο. Σκέφθηκαν και εφάρμοσαν ένα ιδιότυπο για τα διεθνή δεδομένα crowdfunding. Με κουπονάκια των 5,10 και 20 ευρώ ανταλλάξιμα με προϊόντα στα ράφια του συνεταιριστικού καταστήματος οι γυναίκες -20 άνεργες γυναίκες και 10 εθελόντριες- πέτυχαν να μαζέψουν 10 χιλιάδες ευρώ και να κάνουν το όνειρο πράξη! 

Μάλιστα, ο συνεταιρισμός των γυναικών στην Κατερίνη είναι και επίσημα ο 1ος κοινωνικός συνεταιρισμός στην Ελλάδα. Αν προσέξει κανείς στην «ουρά» της πρώτης σελίδας του site υπάρχει μια ένδειξη: «Εντάσσεται στο νόμο 4019/2011 “περί κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων”με αριθμό μητρώου Δ/00001 κοινωνικής επιχείρησης εγγεγραμμένης στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας».

Η μαρμελάδα που συνδυάζει το φρούτο της τοπικής παραγωγής, το ακτινίδιο με πορτοκάλι και μια δόση φασκόμηλου είναι ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της λίστας που συνεχώς διευρύνεται. Στη λίστα περιλαμβάνονται χυλοπίτες ( σε διάφορε εκδοχές, αν και θα πρέπει να δοκιμάσετε τις χυλοπίτες με το σπανάκι και την τσουκνίδα αλλά και εκείνες με το παντζάρι), κους κους, τραχανάδες (σε διάφορες εκδοχές), χειροποίητα διπλοφουρνιστά κρουτόν, χειροποίητες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης