Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!

Η σειρά συναυλιών «Cosmos» του ΚΠΙΣΝ, -εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W . A. Mozart

Ένα γλυπτό σε Ντο μείζονα!
Με κοινό παρονομαστή την πιο αγνή τονικότητα, την Ντο μείζονα, ο κορυφαίος Έλληνας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου, διευθύνει και παίζει μαζί τους μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, ένα πρόγραμμα με τρία αριστουργηματικά έργα, αφιερωμένο στον ¨αγαπημένο¨ του Θεού W. A. Mozart.

Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τους Μουσικούς της Καμεράτα και τους εξαίρετους σολίστ της, οι οποίοι επιστρέφουν στα όργανα εποχής που τους έκαναν διάσημους σε όλο τον κόσμο, τα οποία όπως διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «μας ταξιδεύουν στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο του 18ου αιώνα μέσα από τους ήχους οργάνων παρόμοιων με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο Mozart: Μια αυθεντική άρπα Erard και ένα φορτεπιάνο τύπου Walter, παρόμοιο με το ιστορικό όργανο του ίδιου του Mozart»

Θα παρουσιαστούν Κονσέρτο για φλάουτο, άρπα και ορχήστρα σε Ντο μείζονα, Κ. 299/297c - Φλάουτο: Ζαχαρίας Ταρπάγκος - Άρπα: Μαρία Μπιλντέα. 

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ, ¨εξερευνά διαφορετικά μουσικά σύμπαντα¨- εμπνεόμενη από το ομώνυμο γλυπτό του Susumu Shingu που κοσμεί την οροφή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ. 

Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη συναυλία «Όταν ο Μπρεχτ συνάντησε τον Άμλετ στη Σελήνη υπό Βροχή». Έπειτα με δύο συναυλίες στο τρέχον έτος. Η πρώτη στις 5 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «4 πιάνα, 4 πιανίστες» και η δεύτερη στις 26 Φεβρουαρίου με το πρόγραμμα «Πλανήτες» του Gustav Holst και «Ήλιος» του Carl Nielsen. 
Κλείσιμο

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.snfcc.org 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης