«Kι αν ήσουν εσύ;»

«Kι αν ήσουν εσύ;»

Ένα Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ με συμμετοχές από 6 σχολεία, 170 μαθητές και μαθήτριες σε μία θεατρική σύνθεση βασισμένη στο έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με την βαλίτσα» στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ

«Kι αν ήσουν εσύ;»
Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, 170 μαθητές και μαθήτριες, από 6 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βόρειας Ελλάδας, συνδημιουργούν μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με την βαλίτσα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων με τον τίτλο «Κι αν ήσουν εσύ;», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα διοργανώνουν από κοινό ένα μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στη Μονή Λαζαριστών, -Σκηνή Σωκράτης Καραντινός-.

«Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.» όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα του δελτίου τύπου. 

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το αντίστοιχο μαθητικό φεστιβάλ τον Μάρτιο του 2017 είχε τίτλο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» και βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο - συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στη Μονή Λαζαριστών αποτελούνται από μαθητές και μαθήτριες του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, του 1ου ΕΠΑΛ Επανομής, του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων και του 31ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια φυσικά των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Η συνάντηση τίθεται δημιουργικά στη θεατρική σύνθεση που βασίζεται στο έργο «Το αγόρι με την βαλίτσα», για να μοιραστούν με το κοινό μια καλλιτεχνική πράξη αλληλεγγύης.

Την σκηνοθετική επιμέλεια – επιμέλεια κίνησης έχει αναλάβει η Ιωάννα Μήτσικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης