Η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια!

Η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια!

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά»

Η πραγματικότητα γράφει τα καλύτερα σενάρια!
Πέρασαν ήδη 5 χρόνια από εκείνη την πρώτη συνάντηση -που είχε και ρόλο ιδρυτικής συνέλευσης μιας συλλογικότητας – των δημιουργών ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη. Μάρτιος του 2013. Μουσείο Φωτογραφίας στο Λιμάνι. Η απαρχή μιας «νέας κίνησης για το ελληνικό ντοκιμαντέρ». 

Την κίνηση αυτή, όπως διαβάζω στο site https://hellasdoc.wordpress.com, «την υπαγορεύει η ανάγκη για συλλογικότητα, η επιθυμία για εξωστρέφεια, η διάθεση να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πνεύμα δημιουργικό. Την τροφοδοτεί η αγάπη όλων μας, δημιουργών και κοινού, για τις “πραγματικές” ιστορίες.Όσοι δημιουργούν ντοκιμαντέρ (σκηνοθέτες, παραγωγοί, διευθυντές φωτογραφίας, μοντέρ, ηχολήπτες, κλπ.) είναι ευπρόσδεκτοι».

Έτσι, γεννήθηκε η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Τα χρόνια που πέρασαν η Ένωση πήρε και συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες για την στήριξη και την προώθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ. Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι και εκείνη που φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι για 4η συνεχή χρονιά.

Κλείσιμο


Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά».

Φέτος, η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσωπεύουν μία από τις ακόλουθες τέσσερεις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ: ιστορικό/πολιτικό, κοινωνικό, εθνολογικό/περιβάλλον, μουσικό.

Καθώς στόχος μας για φέτος είναι να μοιραστούμε την εμπειρία του κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και… τα «μυστικά» του κάθε επαγγέλματος, καθημερινά θα επιλέγεται μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass θα είναι όλοι οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός) και όλοι μαζί θα ζήσουμε και θα μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες.

Πολλές από τις ταινίες που θα απολαύσουμε προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ σημαντικός αριθμός αυτών απέσπασε βραβεία. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί Q&A (ερωτήσεις-απαντήσεις) με τον σκηνοθέτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης