Η νέα Πειραματική -Υπό Έλεγχο- του Θεσσαλικού!

Η νέα Πειραματική -Υπό Έλεγχο- του Θεσσαλικού!

Το Θεσσαλικό Θέατρο δημιουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Πειραματική Σκηνή και την εγκαινιάζει με το έργο του Γάλλου Φρεντερίκ Σοντάγκ «Υπό Έλεγχο»

Η νέα Πειραματική -Υπό Έλεγχο- του Θεσσαλικού!
Στις 16 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία της Πειραματικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου με το έργο του Γάλλου Φρεντερίκ Σοντάγκ «Υπό Έλεγχο» σε σκηνοθεσία Θανάση Χαλκιά και μετάφραση Δήμητρας Κονδυλάκη. 

Η εναρκτήρια παράσταση της Πειραματικής Σκηνής όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα, «αφορά σε ένα έργο που διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.»

Το έργο τοποθετείται στο Νέο Γαλλικό Θέατρο και παρουσιάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά το 2009 ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 2012 από το Γαλλικό Ινστιτούτο σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και το ίδιο έτος εκδόθηκε από τις εκδόσεις Άγρα.

Κλείσιμο
Τους έξι χαρακτήρες του έργου ερμηνεύουν οι Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Σεβίνα Μαραγκού, Δημήτρης Μαμιός, Βασιλική Σουρρή και ο Δημήτρης Τσικούρας, οι οποίοι ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. 

«Όμως σ’ αυτό το σύμπαν της γενικευμένης επιτήρησης δεν αργούν να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα. Οι συνέπειες είναι ακραία κωμικές ή τραγικές, οι αντιδράσεις είναι απρόσμενες και η κατάληξη είναι απρόβλεπτη. Σ’ αυτή την κοινωνία του μέλλοντος (ή μήπως του παρόντος;) γεννιούνται αμέτρητα ερωτήματα. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία». 

Η Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, αποκτά σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία της νέας του Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Κυριακής Σπανού.

Σκοπός της νέας σκηνής είναι η παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων της θεατρικής γραφής και της σκηνική πράξης με σκοπό να καταστεί «ένας χώρος καλλιτεχνικών ζυμώσεων και ανταλλαγών, ένας χώρος ζωντανός και ενίοτε αμφιλεγόμενος όπου θα παρουσιάζονται έργα που εκφράζουν το πνεύμα της εποχής μας και έργα κλασικού ρεπερτορίου σε σύγχρονες και απροσδόκητες αναγνώσεις.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης