Η γιορτή της Ms Pepper

Η γιορτή της Ms Pepper

Ακουστικό live με 15 καλλιτέχνες, θεατρικά αναλόγια με γυναίκες ηθοποιούς και γυναικεία θεματολογία, πάνελ συζητήσεων αλλά και μαθήματα για την θηλυκού γένους τεχνολογία περιλαμβάνει η γιορτή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η γιορτή της Ms Pepper
Η Ms Pepper –η κυρία του ραδιοφώνου- βάζει τα καλά της και κατεβαίνει την Κυριακή 11 Μαρτίου με φούρια (λόγω της καλλιτεχνικής της φύσης) αλλά και με υπερηφάνεια (λόγω της Ημέρας της Γυναίκας) στην Πειραιώς ( στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) και εκεί στήνει την γιορτή της!  

Φέτος, η Ms Pepper – περσόνα του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96.6 – «εμπνέεται από την νέα γυναικεία δυναμική, όπως αυτή εκφράστηκε με αποφασιστικότητα μέσα στο 2017 και δίνει βήμα στη δημιουργικότητα των γυναικών: ομιλίες και συζητήσεις, έκθεση τέχνης, θεατρικό αναλόγιο, τεχνολογία και φυσικά πολλή πιπεράτη μουσική».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Δηλαδή από την μουσική. Στις 20:00 15 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε ένα ενδιαφέρον ακουστικό live αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αι. Πιο συγκεκριμένα, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς διακοπή για 2.5 ώρες, ερμηνεύοντας τραγούδια με κιθάρα, πιάνο και φωνή θα εμφανιστούν οι: Agatha, Amalia, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δώρος Δημοσθένους, Cookie, Nalyssa Green, Idra Kayne, Lench, Monsieur Minimal, Πέννυ Μπαλτατζή, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Δημήτρης Σαμόλης, Ηλιάνα Τσαπατσάρη (Gadjo Dilo), γυναικείο φωνητικό σύνολο Φωνές. Μαζί τους, ο Αγγελος Αϊβάζης στις κιθάρες και ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο. 
Κλείσιμο

Νωρίτερα, μεταξύ 17:00 – 18:30, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει θεατρικά αναλόγια με γυναικεία θεματολογία από Ελληνίδες ηθοποιούς. Αναλυτικά:Αλεξάνδρα Αϊδίνη, «Mίλα μου σαν τη βροχή» του Τενεσί Ουίλιαμς, Ιωάννα Παππά, «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, «Μήδεια» του Ευριπίδη, Ναταλί Τσάβεζ, «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ, Ελένη Ουζουνίδου, «Γράμμα στον Ορέστη» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λένα Παπαληγούρα, «Λαχταρώ» της Σάρα Κέην, Ελεάννα Μαυρομάτη, «Γλάρος» του Άντον Τσέχοφ, Εύα Κοτανίδη, «Ο Παλιάνθρωπος», συλλογή διηγημάτων «Τα άτακτα κορίτσια» του Ανδρέα Στάικου. 

Επιπλέον, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση Women Act, που έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ 17:00 και 20:00, πάνελ συζητήσεων διάρκειας 45’ το καθένα, με καλεσμένες ομιλήτριες από διάφορους χώρους, αλλά και τη συμμετοχή του κοινού. 

Αναλυτικά: 

1. Πώς διαχειριζόμαστε την αποτυχία;Αγγελική Κοσμοπούλου, The People's Trust -Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Fact News- Ζίκα Κωτσή, Ψυχολόγος, επιχειρηματίας.

2. Γυναίκες στην Τέχνη: αναστοχασμός και διάλογος Στέλλα Σερέφογλου, σκηνοθέτης- Στέλλα Καπεζάνου, εικαστικός- Λίνα Πάτσιου, designer

3. Πώς είναι να είσαι γυναίκα "under 30" στην Ελλάδα του 2018; Ρόζμαρι Μέλλου, ιδρύτρια Pitchstor- Όλγα Αζιλαζιάν, Fpower και μία εκ των ιδρυτριών του The Fifty-Fifty Project

4. Women led initiatives (15:00 – 16:30)
by Microsoft & Tech Talent School με συντονίστρια την Αννούσα Μελά, My Style Forecast και τις : Μάγκυ Κοντού, SimpleApps, Μελίνα Ταπραντζή, Wise Greece και Λέλα Δρίτσα, Nannouka. 

Την ίδια μέρα, για όλους όσοι ενδιαφέρονται Digi Girlz: digital skills μαθήματα από το Τech Talent School . Ένα 2ωρο σεμινάριο, 12:00 - 14:30, για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις νέες τεχνολογίες από το Tech Talent School powered by Microsoft, με παρουσίαση από την Κατερίνα Κερά: Digital Skills - Personal Profile & Professional Profile. 

Η ημέρα θα κλείσει με ένα πάρτυ στον χώρο του μπαρ-εστιατορίου Clap The Restaurant στον 3ο όροφο του ΙΜΚ, με live DJ set από τις παραγωγούς του Pepper 96.6 Λιάνα Μαστάθη και Claudia Μάτολα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης