Ο Ευριπίδης της άμμου!

Ο Ευριπίδης της άμμου!

Η Ξένια Σιμόνοβα μας αποκαλύπτει - αύριο, Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- τον τρόπο που επικοινωνεί το sand animation με την αρχαία τραγωδία

Ο Ευριπίδης της άμμου!
Το ερώτημα προφανώς θα είναι εύλογο. Ποια η σχέση της τέχνης της άμμου – το sand animation- με την «Υψιπύλη» του Ευριπίδη; Κι όμως η σύνδεση, όπως μας προτείνει η Ξένια Σιμόνοβα, είναι άρρηκτη και συμβάλλει με τον τρόπο της σε ανάταση των αισθήσεων. 

«Το 2009 η Ουκρανή Ξένια Σιμόνοβα άφησε άφωνους 13.000.000 τηλεθεατές, “αφηγούμενη” την ιστορία της πατρίδας της με μια νέα τέχνη που έμελλε να γίνει παγκοσμίως γνωστή: sand animation, αλλιώς το σμίλεμα, η “εμψύχωση» της άμμου”. Η σπουδαία καλλιτέχνις σμιλεύει ζωντανά την άμμο, ταξιδεύοντας το κοινό –ενήλικες και παιδιά– στη μαγεία μιας πρωτότυπης και πολύτεχνης παράστασης που αναβιώνει μύθους, παραδόσεις και ιστορία από πολλές χώρες» διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου. 

Κι εδώ θα πρέπει να κάνω την απαραίτητη επισήμανση. 

Κλείσιμο
Ειδικά για την παράσταση του Μεγάρου η καλλιτέχνις θα επενδύσει το ελληνικό της θέμα με την μουσική του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου η οποία συντέθηκε για το αρχαίο δράμα «Υψιπύλη» του Ευριπίδη. 

Η «Υψιπύλη», μια τραγωδία του 408 π.Χ., ένα χαμένο έργο του Ευριπίδη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το 2002 από το «Θέατρο» του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο να υπογράφει τη μουσική. 

Η παράσταση παρουσιάζεται Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης